Siyonist Gantz Nasrallah'ı Tehdit Etti

Siyonist Gantz Nasrallah'ı Tehdit Etti

Gantz: Yakın zamanda İran'la uluslararası bir anlaşma görmüyorum ama bunu da dışlamıyorum

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Salı günü yaptığı açıklamada, büyük güçler ile İran arasında bir anlaşmanın "yakında" sonuçlanmasını beklemediğini söyledi.


Ancak İsrail'in Kanal 13'ü tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Gantz, aynı zamanda anlaşmada olabilir "bunu da dışlayamayacağını" söyledi.


Gantz, konuşması sırasında, nükleer programında devam etmesi durumunda Tahran'a ciddi bir uyarıda bulundu.
İran, İsrail Devleti için özel bir sorun değil, küresel bir sorundur; sonunda sert vurabilir ve nükleer programını erteleyebiliriz” dedi.
"Tahran'la kötü anlaşma" dediği şeye ulaşmayı amaçlayan uluslararası çabalara yönelik eleştirisini yineledi.

Anlaşmaya inananların vizyonuna göre, onlar (İranlılar) nükleer projeye devam etmeyecekler ve gelecek yıllar için erteleyecekler” dedi.
Ancak böyle bir anlaşmadan memnun değiliz, çünkü bu geçici bir anlaşma olacak ve İranlılara ekonomilerini açacak ve onlara meşruiyet kazandıracak” dedi.

Gantz, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu ayın ortasında İsrail'e yaptığı son ziyarette "askeri seçeneği dışlamadığını, sadece son çare olarak" ifadesine övgüde bulundu.
Öte yandan Gantz, İsrail'in gaz çıkarmak için açık deniz platformlarına saldırmakla tehdit eden
Nasrallah'a uyarında bulundu
"İsrail'in caydırıcılık seviyesi Lübnan ve Hizbullah'a kıyasla yüksek; o (Nasrallah) caydırılması gerektiğini çok iyi anlıyor, ancak bir şeyler olabilir; Hizbullah'ın insansız hava araçları fırlattığını gördük ve bize meydan okurlarsa cevabını alırlar dedi .

Nasrallah, İsrail'in Lübnan'ın "hakkını" elde etmesini gerektiren bir anlaşmaya varmadan önce önümüzdeki Eylül ayında gaz çıkarmaya başlaması durumunda İsrail ile bir savaşın patlak vereceği konusunda uyarmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı