Siyonist Cumhurbaşkanı : İsrail'in Güvenliği  Konusunda Korkuyorum

Siyonist Cumhurbaşkanı : İsrail'in Güvenliği Konusunda Korkuyorum

İsrail işgalinin lideri Isaac Herzog, yedek kuvvetlerin "gönüllü olmama veya hizmete katılmama tehditlerinden etkilenen İsrail'in güvenliğinden korktuğunu" söyledi.

İsrail medyası, İsrail işgal başkanı Isaac Herzog'un yedek kuvvetlerde görev yapan askerleri "adımlarını yeniden gözden geçirmeye" çağıran açıklamalarına değindi.

Herzog yaptığı çok sayıda açıklamada, "Krizin çözümünden birinci derecede sorumlu olanın kim olduğunu, çünkü darbenin kurumun güvenliğini zedelediğini" belirten Herzog, "Diktatörlüğe hizmet etmeyeceğiz" dedi.

Dün, Çarşamba günü İsrail işgalinin lideri, yedek kuvvetlerin "gönüllü olmama veya askere gitmeme yönünde aynı tehditlerden etkilenen İsrail'in güvenliği için korktuğunu" söyledi ve onları adımlarını yeniden gözden geçirmeye çağırdı. .

Ayrıca Facebook hesabı aracılığıyla, "makul argüman yasası" konusunda fikir birliğine varamamasından duyduğu "hayal kırıklığını" dile getirdi, ancak sakinleşmek için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan İsrail "ordusu"ndaki özel birliklerden mezun olanlar, Herzog'un yedek askerlerle ilgili sözlerini kınayarak, "Cumhurbaşkanı bir kez daha diktatörlüğe hizmet ediyor" diyerek Cumhurbaşkanına tepki gösterdi.

Benjamin Netanyahu hükümeti tarafından geçen Ocak ayında önerilen yargı değişiklikleri, işgal teşkilatında keskin bir bölünmeye ve tarihinin en büyük gösteri ve protesto hareketlerinden birine neden oldu.

KAYNAK:TEVHİDHABER