Siyonist Başbakandan  Türkiye Açıkaması

Siyonist Başbakandan Türkiye Açıkaması

Lapid: Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlaması bölgesel istikrar için önemli bir değerdir

İsrail Başbakanı Yair Lapid, Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlamasını "bölgesel istikrar için önemli bir varlık" olarak değerlendirdi.


Lapid, "Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlaması, bölgesel istikrar için önemli bir değer ve İsrail vatandaşları için çok önemli bir ekonomik haber. İsrail'in dünyadaki konumunu güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
İsrail Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Başbakan Yair Lapid ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından İsrail ve Türkiye, büyükelçileri ve başkonsolosları iade etti" dedi.

Başbakan Yair Lapid'in Ankara ziyareti ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi sırasında varılan anlaşmalar ve daha sonra Başbakan ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesi ve olumlu gelişmeler ışığında İki ülke ilişkilerinde son bir yılda meydana gelen gelişmeler, iki ülke tam diplomatik temsilciliğe dönme kararı aldı."
Dün Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Alon Oshbis, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Ünal ile görüştü ve kendisiyle bu konuda mutabık kalındı.
İsrail Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "İki ülkenin iki büyükelçisi ve başkonsolosunun geri dönmesiyle İsrail-Türkiye ilişkilerinin tam diplomatik temsile ulaşacak şekilde yeniden yükseltilmesine karar verildi" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı