Sisi: Üçüncü bir devrim uzak değil

Sisi: Üçüncü bir devrim uzak değil

Mısır'da 3 Temmuz darbesinin ve Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yaşanan katliamların baş sorumlusu olan Abdulfettah es-Sisi, halkın ülkedeki sorunlarla ilgili bilgilendirilmemesi durumunda üçüncü bir devrimin yaşanmasının hiç de uzak olmadığını savundu.

ısmır'da bir özel televizyon kanalındaki programda konuşan darbeci Sisi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) yönelik tutumuna değindi. Program sunucusunun, "Sen, Mısır'ı ve İslam'ı İhvan'dan kurtarmaya mı çalışıyorsun? sorusuna "Tabi ki" cevabını veren Sisi, 80 yıllık geçmişi olan İhvan'ın Mısır devletini yönetmekte başarısız kaldığını ileri sürdü.

Sisi, "Mısırlıların dini eksik değildi. Bu tecrübenin tekrarlanmasına izin verilemez. Az kalsın Mısır'ı felakete sürükleyecekti" diye konuştu.

Ordunun 30 haziranda başlayan ve Mursi'nin erken cumhurbaşkanlığı seçimi kararı almasını isteyen gösterileri desteklemesine de değinen Sisi, ordunun, ülkenin gerçek bir tehlikeye maruz kaldığını görerek tamamen kendi iradesiyle karar verdiğini dile getirdi.

Sisi, şöyle konuştu:

"Ülke elden gidecekti ve bu mutlaka önlenmeliydi. O günlerde sorun çok büyük, taleplerin çıtası çok yüksek ve imkanlar çok kısıtlıydı. Eğer halk ülkedeki sorunlarla ilgili bilgilendirilmez ise üçüncü bir devrimin yaşanması hiç de uzak değil. Bu nedenle açık konuşuyorum, bu sorunları ben tek başıma çözemem ama hep birlikte çözebiliriz"

haber 7