SığınmacıTakasında 24 Suriyeli Almanya'ya Gönderildi

SığınmacıTakasında 24 Suriyeli Almanya'ya Gönderildi

Türkiye'den 24 Suriyeli sığınmacı uçakla Hannover'e getirildi

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Türkiye'den 24 Suriyeli sığınmacı uçakla Almanya'nın Hannover kentine getirildi.
Tarifeli uçakla Hannover'e getirilen 24 sığınmacı, burada yapılan işlemlerin ardından Göttingen'e bağlı Friedland mülteci kayıt kabul merkezine yerleştirilecek.
Gün içerisinde 18 kişilik ikinci bir grubun daha Türkiye'den Hannover'e geleceği açıklandı.
Almanya, mutabakat çerçevesinde 15 bin Suriyeli sığınmacıyı kabul edecek. Almanya'ya geçen yıl yüzde 40'ı Suriyeli yaklaşık 1,1 milyon sığınmacı gelmişti.
Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varılmıştı. Buna göre, Türkiye kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul edecek. Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılacak. Suriyeli olanlar ise Türkiye'deki kamplara yerleştirilecek ve her birine karşılık kayıtlı Suriyeli sığınmacılardan biri AB ülkelerine gönderilecek. Değişimi yapılacak Suriyeli sığınmacı sayısı ilk etapta 72 bin kişi olarak öngörülüyor. Geri kabul ve değişim işlemlerinin masrafları AB tarafından karşılanacak.