Şeyh İkrime Sabri: Zulüme Sesiz Kalmayın

Şeyh İkrime Sabri: Zulüme Sesiz Kalmayın

Şeyh İkrime Sabri, “Siyonist işgalcilere karşı sessizliğimiz ve haddini bildirmeyişimiz, onun Mescidi Aksa’yı ele geçirmek başta olmak üzere Filistin topraklarına karşı hırslarını artıracak.” dedi.

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Sabri yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İşgalci siyonistleri dizginlememiz gerekir, bu ise sadece diplomatik ilişkilerle olmaz aksine tüm engellemelere rağmen Filistinlilerin özellikle Mescidi Aksa’ya bağlı kalmaları gerekir.”

Şeyh Sabri, Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin saldırılarına karşı Mescidi Aksa’yı korumak için Kudüslülerin her vakit Mescidi Aksa’nın içinde ve avlusunda bulunmaları gerektiğini söyledi.

Siyonist rejimin, Yahudi yerleşimcileri Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemeleri için kışkırttığını belirten Şeyh Sabri, ayrıca işgal rejiminin Müslümanları, Mescidi Aksa’nın en önemli giriş yerlerinden biri olan Babu'r-Rahme bölgesinden uzak tutmaya çalıştığına dikkati çekti.

Diğer yandan, Şeyh Sabri, son günlerde Mescidi Aksa’da nöbet tutan ve Vakıflar Dairesine bağlı muhafızların işgal güçleri tarafından farklı gerekçelerle tutuklandıklarını belirtti.

Şeyh Sabri yaptığı açıklamada son olarak, “Mescidi Aksa muhafızları korunmalı ve görevlerini yerine getirmeleri için onlara dokunulmazlık hakkı verilmeli." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)