Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Sen de Bizdensin Arkadaş!

Mazlumlar ve mustazaflar haftası dolayısıyla

Bu dünyada senden başka insanların da yaşamakta olduğunu biliyorsan, bunun farkındaysan, kendinden daha çok onları düşünebiliyorsan sen de bizdensin!

Kalabalıklar içerisinde mazlumlar ve mağdurlar hemen ilk bakışında dikkatini çekebiliyorsa sen de bizdensin!

Yaşadığın toplumda insanların önemli bir kısmının köleleştirildiğini fark edebilmişsen,

Akşamlara kadar çalıştıkları halde yuvalarına yetecek kadar yiyecek getiremedikleri dikkatini çekmişse,

Eşlerinin ve evlatlarının yanında onurlarının incitildiği, şahsiyetlerinin yara aldığı, başlarının hep eğik durumda oluşu senin ilgi alanına giriyorsa, sen de bizdensin arkadaş!

Değerlerin sıfırlandığı, dengelerin alt üst edilmiş olduğunu, hiç bir şeyin kendi asli yerinde olmadığı bu çarpık ve zalim hayat tarzını görebiliyorsan ve "Bu niçin böyle?" diye bağırmak geliyorsa içinden, sen de bizdensin arkadaş!

Ve bütün bunlardan dolayı üzülenlerle birlikte üzülebiliyorsan, başka birileri için gözlerinden yaş gelebiliyorsa, boğazına bir şeyler varıp düğümleniyorsa, bir şeyler yapabilmek için kıpırdıyorsan sen de bizdensin!

En dalgın bir anında bile, gülüşüp oynaşan çocukların yanından geçerken içlerinden birinin mahzun duruşlusu senin dikkatini çekiyorsa, hemen yanına varıp "Sen niçin oynamıyorsun?" diye yanağını okşuyorsan, sen de bizdensin arkadaş!

Yuvasına, yavrularına bir kedi, bir yaramaz çocuk musallat olduğu için feryad edip çırpınan bir serçe senin yüreğini parçalıyorsa, bir şeyler yapabilmek için seni harekete geçiriyorsa, sen de bizdensin arkadaş!

Yani, şahit olduğun manzaralar karşısında merhamet damarlarının faal durumda olduğundan şüphen yoksa, tıkanmadığından eminsen, yüreğinde bir katılaşma, beyninde bir kireçleme, bir kemikleşme yoksa sen de bizdensin!

Duyuların körelmemişse, görebiliyorsan, duyabiliyorsan, hissedebiliyorsan, anlayabiliyorsan sen de bizdensin!

Merhum Akif gibi, kanayan bir yara gördüğünde yanıyorsa ta ciğerin, onu dindirmek için kamçı yiyorsan, çifte yiyorsan sen de bizdensin!

Adam aldırma geç git demiyorsan, aldırıyorsan sen de bizdensin!

,

Güneydoğunun üşüyen sokaklarında gezerken

"Kaçak elektrikle ısıtılmış suyla alınan abdest ve gusülle kılınan namaz kabul değildir" şeklide bel"amca bir afişle karşılaştığında,

" Fırat"ın, Dicle"nin üzerine kurulmuş bunca barajın enerjisi bu coğrafyanın batısını rengârenk ışıl ışıl aydınlatırken, gecelerini gündüze çevirirken,

"Bu ırmakların dibinde yaşayanlar niçin yıllar yılı karanlığa mahkûm edildi?"diye haykırmak geliyorsa içinden, sen de bizdensin arkadaş!

"Fırat"ın, Dicle"nin enerjisi yıllar yılı batının çarklarını döndürürken, harıl harıl makinelerini çalıştırırken, Ege"ye, Marmara"ya, Akdeniz"e, yani bütün bir batıya hayat verirken""

"Söyleyin Allah aşkına, bu coğrafya neden yıllar yılı ölüm sessizliğine bürünmüştür?" diye birilerinin yüzüne haykırmak geliyorsa içinden, sen de bizdensin arkadaş!

"Söyleyin Allah aşkına, kimdir bana anamın dilini konuşturmayan, kimdir bana ecdadımın dinini yaşatmayan, kimdir bu coğrafyanın masum yavrularının pırıl pırıl dillerini küfürle kirletenler?" diye isyan ediyorsan, sen de bizdensin, sen de mazlumsun, mustazafsın arkadaş!

Zaten yeryüzünün bütün mazlumları ve mustazafları,

Yeryüzünün bütün ezilenleri, emeklerine ve alın terlerine ipotek konulanları,

Bütün bu olup bitenlere söyleyecek bir çift sözü ve itirazı olanları İslam"ın doğuştan ve en tabii üyeleridir.

Bugün değilse bile en geç yarının Müslümanlarıdır. Değil mi ki siz bu özelliklere sahipsiniz, o halde yarn bizlerle aynı safta duracak, omuz omuza yürüyeceksinsiz

 doğruhaber

Bu yazı toplam 2555 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar