Selçuk Özdağ Tarih Verdi: Partiyi Kuruyoruz

Selçuk Özdağ Tarih Verdi: Partiyi Kuruyoruz

AK Parti'nin eski genel başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, kurmayı kararlaştırdığı yeni parti için sona geldi.

AK Parti'nin eski genel başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, kurmayı kararlaştırdığı yeni parti için sona geldi. Cuma günü İçişleri Bakanlığı'na kuruluş belgeleri teslim edilecek ve aynı gün Davutoğlu niçin ayrı bir siyasi parti kurduklarını, partinin diğer siyasi partilerden farkını anlatacak. 81 il'den 130 kurucunun yer aldığı yeni partinin isminin “Bizim Parti”, “Bir Parti” olması üzerinde duruldu. Daha çok “Bizim parti” ismi öne çıktı. Ancak yeni gelen bazı öneriler üzerine partinin ismi en geç Perşembe günü netleşecek.

Selçuk Özdağ konuştu

AK Parti'nin eski genel başkan yardımcılığı, Manisa eski milletvekilliği, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcılığını da yapmış olan Selçuk Özdağ da, yeni partinin kuruluşunda öne çıkan isimlerin başında geliyor. Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkanlığı ve başbakanlık yaptığı dönemde yolsuzluk ve hırsızlıkların önlenmesi için “Şeffaflık Yasası”, “Siyasi Etik Yasası”, imar rantlarının kişilere değil., hazineye aktarılması amacıyla “İmar Yasası” çıkartmak istediğini hatırlattı. Özdağ şunları söyledi:

“Bu yasal düzenlemeler üzerine Cumhurbaşkanıyla aralarında ciddi anlaşmazlıklar oluştu. Bazı yasa tasarılarının getirilmemesi için her şey yapıldı. Bazıları genel kurula getirilmeden önce , MYK ile bazı yetkilerinin elinden alınmasıyla, ‘Burada genel başkanlık yapamayacağını' anladı ve görevi bıraktı.”

"Cuma günü kuruyoruz"

Partinin kuruluş çalışmalarının Cuma günü tamamlamış olacağını, genel başkan Ahmet Davutoğlu'nun öğleden sonra kapsamlı açıklamalarda bulunacağını belirten Özdağ, “Günde 20 saat çalışıp partimizin bir an önce kuruluşunu tamamlamak istiyoruz. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Çünkü siyaset giderek sertleşiyor. Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı'ndan randevu isteyeceğiz” dedi.