Şehit Komutan Hayrullah(Video)

Şehit Komutan Hayrullah(Video)

1975 yılında Dağıstan ın Novalak bölgesinde doğdu. 1999 yılında Mücahidlerin Dağıstan operasyonu sırasında Şamil Basayev ve diğer mücahidlerle tanıştı ve onların yanında cephede en önde çarpıştı

KOMUTAN HAYRULLAH (Süleyman İmurzayev)

1975 yılında Dağıstan ın Novalak bölgesinde doğdu. 1999 yılında Mücahidlerin Dağıstan operasyonu sırasında Şamil Basayev ve diğer mücahidlerle tanıştı ve onların yanında cephede en önde çarpıştı.

Şehid oluncaya kadar hep cephede en önde kaldı. Güzel ahlakı ve cesareti ile mücahidlerin sevgisini kazandı. Öyleki Şamil Basayev de o nun bu özelliğinden dolayı O na çokça güveniyor ve zor görevlerde hep onun ismini anıyordu.

Cihad hayatı boyunca yorulmadan çok çalıştı. Allah o nun eliyle çok sayıda işbirlikçi kâfiri ve tanınmış hainleri cezalandırdı.

Çalışkanlığı, cesareti ve takvası ile fazla geçmeden Direnişin sevilen ve tanınan komutanlarından oldu. Vedeno bölgesinde ki başarılarından dolayı Şehid Komutan Musa Hadisov ile birlikte Doğu cephesi komutanlığını yürüttü.

Mart ayı içersinde de Umarov Dokko tarafından Başbakan yardımcılığı görevine atandı.


Bu görevleri başarıyla yerine getiren Hayrullah işgalci ve işbirlikçi hainlerin defalarca suikast ve zehirlenme olayı ile karşılaşmış ve her birinden Allah ın yardımıyla kurtulmuştu.

Kendisini yok etmek isteyenler o nun için özel bir askeri ve istihbarat gurubu kurmuşlardı.

Son olarak 4 nisan 2007 günü o nu Vedeno bölgesinde pusuya düşürdüler çok sayıda Rus FSB ve özel birlik askerinin katıldığı operasyonda şehid edildi.

Operasyonu düzenleyen askerlerin komutanı bizzat kendi ifadesinde Hayrullah cesurca son mermisine kadar savaştı bizden çok ölen oldu, ama sonunda Hayrullah ı öldürmeyi başardık.

Raporunu vermiştir.

Bu Güzel ahlaklı cesur komutan hep direniş erlerine şunu söylüyordu.Yorulmadan çalışacağız.. ama şehid olarak, ama işgalcileri yenilgiye uğratarak er veya geç zafer bizim olacaktır..

Evet Komutanımız kazananlardan oldu. Zafere erişti. Yıllardır Allah için sürdürdüğü özgürlük mücadelesinde peygamberlikten sonraki en üst rütbeye şehadet rütbesine ulaşarak Rabbimize kavuştu.

Allah Şehadetini kabul etsin AMİN

KOMUTANIMIZ SENİ UNUTMAYACAĞIZ VE SENİ HEP RAHMETLE ANACAĞIZ..









TYPE="application/x-mplayer2" NAME="aba_MediaPlayer">