Sandıklar Kapandı, Oy Sayımı Başladı

Sandıklar Kapandı, Oy Sayımı Başladı

Bütün Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde merakla bu seçimin sonuçları bekleniyor. Sandıklar kapandıktan sonra gözler YSK'da olacak.

Türkiye genelinde bugün düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde oy kullanma işlemleri sona ermek üzere. Bütün Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde merakla bu seçimin  sonuçları bekleniyor. Sandıklar kapandıktan sonra gözler YSK'da olacak. İlk sonuçların ajanslardan düşmesi beklenirken, sonuçlar dakika dakika dünyabulteni.net üzerinden de takip edilebilecek.

Seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanılması bekleniyordu. Yurt dışı seçmen kütüğün kayıtlı seçmenlerin 7 Haziran'da başlayan oy verme işlemi 19 Haziran'da tamamlandı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, bugün saat 17.00'ye kadar gümrük kapılarında oy verebildil. 

Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gitti. 

6 ADAY YARIŞTI

Cumhurbaşkanı seçiminde 6 aday yarışacak. AK Parti ve MHP'nin kurduğu "Cumhur İttifakı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, CHP Muharrem İnce'yi, HDP ise Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi.

Seçmenlerin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı olmak üzere başvuran ve gerekli 100 bin imzayı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cumhurbaşkanı olabilmek için yarıştı. 

İLKLERİN SEÇİMİ

Vatandaşlar, bu seçimde 550 yerine 600 milletvekili için oy kullanacak. Seçime AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katıldı. BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime girdi.

Siyasi partilerin ittifak yaparak, seçime katılmasına olanak tanıyan yeni yasa değişikliği sayesinde ittifaklar da kuruldu. AK Parti ve MHP "Cumhur İttifakı", CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ise "Millet İttifakı" adı altına oy pusulasında yer aldı.