Saldırıyı YPG'nin Yaptığı Kesinleşti

Saldırıyı YPG'nin Yaptığı Kesinleşti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki patlamayla ilgili "Saldırı PKK'lılarla ve Suriye'den sızan YPG'li kişi tarafından gerçekleştirildi. 9 kişi gözaltında" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırıyı gerçekleştiren örgütü açıkladı. Davutoğlu, "Saldırı PKK'lılarla ve Suriye'den sızan YPG'li kişi tarafından gerçekleştirildi. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Saldırının YPG irtibatı kesindir." dedi.
Başbakan Davutoğlu, saldırıyı 1992 Suriye/Amude doğumlu Salih Neccar adındaki bir YPG'li tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:
"Şu anda olayın failleri, konusu tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırıyı Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu kişi PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının YPG irtibatı ortaya çıktı. Kişi, 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişidir. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. YPG irtibatları kesindir."
"Tam ve tartışmasız destek bekliyoruz. Umarız artık müttefiklerimiz de YPG'nin bölücü örgütün uzantısı olduğunu görürler. Halkımızı tehdit eden terör örgütünü masum görenleri mazur görmemiz mümkün olamaz. Bazı yayın organları, olay bir askeri olaymış gibi ki olsa da fark etmez, ama yapılan yayınları lanetliyorum."
YPG, Suriye'nin kuzeyindeki PYD'nin silahlı kolu olarak biliniyor. Ankara, PYD'yi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak görüyor. ABD ve Rusya gibi ülkeler ise son dönemde PYD'ye verdikleri destekle Türkiye'nin tepkisini çekmişti.
Suriye'nin Haseke vilayetine bağlı Amude kenti, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kontrolünde bulunuyor.