Said Nursi'nin Talebesinden Sert Tepki

Said Nursi'nin Talebesinden Sert Tepki

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, "Hükümete muhalefet edenler haksızdır. O iş, ecnebilerin, daha ziyade İslami birlik, beraberliği istemeyenlerin zoruyla oluyor. Bunu istemeyenler hakiki Müslüman değildir, menfaatçidir" dedi.

Abdullah Yeğin, "Risale-i Nur'a iyi sarılmanın Türkiye'nin geleceğini garanti altına alabileceğini" söyledi.

Hükümetin dine sarılmasına çok iyi baktıklarını, hükümete dua ettiklerini belirten Yeğin, hükümetin icraatları sayesinde İslam aleminde de Türkiye'nin sevilmeye başladığını anlattı.

HÜKÜMETİN KUR'AN KURSU AÇMASI HERKESİN HOŞUNA GİTTİ

"Nereye gitsek 'Türkiyeli' dediğimiz zaman bırakmak istemiyorlar" diyen Yeğin, Türkiye'nin her tarafında Kur'an kursu açılması, hükümetin dine ehemmiyet vermesi, Kur'an kursları açmasının herkesin hoşuna gittiğini kaydetti.

Bunların aleyhinde bulunmanın, milletin aleyhinde bulunmak anlamına geleceğini vurgulayan Yeğin, şöyle devam etti:

"Millet ne ile tatmin olacak İslamiyet'ten başta dünyada ve ahirette bizi tatmin edecek ne var Bir insan 5 vakit namazını kılar ve doğruluktan ayrılmazsa dünyada bütün çalışmaları ibadet sayılıyor. Böyle bir dini terk edemeyiz ve böyle bir dine kıymet vermemiz hükümetçe de milletçe de şart. Bir insan ebedi hayatını kazanamazsa bu dünyada padişah olsun fanidir, muvakkattir. Bu dünya mühim değil, esas ahiret mühimdir. Kur'an-ı Kerim'de 1000 ayet hep ahiretten bahsediyor.

MENFAAT İÇİN DEĞİL ALLAH RIZASI İÇİN ÇALIŞMALI

'Bizi millet yapan, İslamiyet'tir. Akıl, kuran ve imandır' diyor. İslam'a çok sarılmamız lazım. Bundan vazgeçilmez. Menderes beyanat verdi. 'Bu millet Müslüman'dır ve Müslüman kalacaktır. İslamiyet'in bütün icapları yerine getirilecektir.' Üstadımız şunu söylüyor; 'Avrupa ve ABD'de komünizm, dinsizlik var madem ki, anarşi var, anarşiden kurtulmanın tek çaresi İslamiyet'e sarılmaktır.' İslamiyet'e sarılmazsak dünyamız da ahiretimiz de perişan olur. Milleti iman bakımından uyandırmak lazım, menfaat için değil, Allah rızası için çalışmak lazım."

HALK PARTİSİ GELİRSE DİNSİZLİK HAKİM OLUR

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin, Demokrat Parti'ye destek verdiğini, "Halk Partisi iktidara gelirse, dinsizlik hakim olur" dediğini anlatan Yeğin, Bediüzzaman'ın bir yazısından şu bölümü okudu:

"Demokratlar düşse Halk Partisi veya Millet Partisi iktidara gelecek. Halk Partisi iktidara gelecek olursa komünist kuvveti aynı partinin altında bu vatana hakim olacaktır. Halbuki bir Müslüman katiyen komünist olamaz. Müslümanlık ona kafi gelmediyse anarşist olur. Bunun için vatanımıza dehşetli bir tehlike teşkil eden bu partinin iktidara gelmemesi için demokratları, Kur'an, vatan ve İslamiyet namına muhafazaya çalışıyorum."

HÜKÜMETE MUHALEFET EDENLER HAKSIZ

Bir soru üzerine Yeğin, "Hükümete muhalefet edenler haksızdır. O iş, ecnebilerin, daha ziyade İslami birlik beraberliği istemeyenlerin zoruyla oluyor. Bunu istemeyenler hakiki Müslüman değildir, menfaatçidir" dedi.

Yeğin, hatasız bir hükümetin olamayacağını vurgulayarak, "Mutlaka bazı hataları olur. Ama ekseriyeti iyiyse İslamiyet'e hadim ise desteklememiz lazım. Müslüman Müslüman'ın aleyhinde olmamalı" dedi.