SADAT'ın Kurucusu, Erdoğan'ın Başdanışmanı Oldu

SADAT'ın Kurucusu, Erdoğan'ın Başdanışmanı Oldu

Lice'deki bir köyü yakma iddiasıyla gündeme gelen ve kendilerini askeri danışmanlık şirketi olarak tanıtan SADAT A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından emekli Tuğgeneral Tanrıverdi'yi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirdi.

CNN Türk'ün haberine göre, Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 1996'da kadrosuzluktan emekliye sevk edilen Tanrıverdi, Erdoğan'ın yeni başdanışmanı oldu.

ADNAN TANRIVERDİ KİMDİR?

1964 yılında Kara Harp Okulu'na giren Tanrıverdi, 1976-1978 yıllarında Kara Harp Akademisi'nde öğrenim görerek 1978 yılında kurmay subay statüsünü kazandı. Tanrıverdi, 30 Ağustos 1992'de tuğgeneralliğe yükseltildi.

Emekliye ayrıldıktan sonra, 5 yıl Adaleti Savunanlar Derneği'nin Genel Başkanlığı görevini üstlenen Tanrıverdi, ASDER Onursal Başkanı olarak Müslüman ülke silahlı kuvvetlerinin organizasyonu ve stratejik kullanımına danışmanlık, son kullanıcıdan eğitici seviyesine kadar özel konularda eğitim ve harp, silah ve araçlarının temini, bakım ve onarımı hizmetlerinde görev yapmak üzere Sadat Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi'ni kurdu.