Saadet Partili Yönetici, Abdullah Gül'le Görüşmesini Anlattı

Saadet Partili Yönetici, Abdullah Gül'le Görüşmesini Anlattı

Saadet Partili yönetici, Abdullah Gül'le görüşmesini anlattı: "Siyasete dönmem gerekmez umarım" diyor

Saadet Partisi Antalya İl Yardımcısı Avukat Ali Aktaş 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesini anlattı. Aktaş, “Siyasete dönme konusunda şu an için bir kararı yok. Siyasete dönmeyi gerektirecek şartların oluşmamasını temenni ediyor” dedi.

Gül ile bir saate varan görüşmesinin detaylarını anlatan Ali Aktaş, kamuoyunda 2019’da Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül’ü aday göstermek istediğine dair yapılan yorumları değerlendirdi.

Antalya’nın yerel yayın organı Antalya Körfez’den Müzeyyen Yüce’nin haberine göre, Abdullah Gül’ün Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlardan rahatsız olduğunu, ancak siyasete cumhurbaşkanı adayı olarak dönmeyi pek düşünmediğini ifade etti.

Aktaş, “Halk nezdinde bir arayış olup olmadığını, özellikle İslami cenahtaki sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini merak ediyor.’ Keşke bunları konuşmak zorunda kalmasaydık’ şeklinde cümle kuruyor. Türkiye’deki siyasi gelişmeleri, ülkenin durumunu yakından takip ediyor. İslam ve milliyetçilik konusunda çok hamasi, İslam’a zarar verecek bir dil kullanıldığını ifade ediyor” diye konuştu.

"Siyasete dönme konusunda şu an için bir kararı yok"
Aktaş, “Siyasete dönme konusunda şu an için bir kararı yok. Siyasete dönmeyi gerektirecek şartların oluşmamasını temenni ediyor” dedi. Aktaş Abdullah Gül’ün siyasi duruş olarak Saadet Partisi’ne olumlu baktığını da ifade ederek, şöyle konuştu:

“Saadet Partisi’ne bakışı olumlu. Saadet Partisi’nin İslam’ı bir hamaset unsuru, siyaset unsuru haline getirmediğini söyledi. İslami araçsallaştıran bir dil kullanmadığını ifade etti. 2019’da Saadet Partisi’nden aday olur mu olmaz mı bilmiyorum ama pek niyeti olmadığı anlaşılıyor.”