Rektöre ağır suçlama

Rektöre ağır suçlama

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Ayşegül Jale Saraç'a "yolsuzluk ve usulsüzlük" suçlamalarında bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) birtakım yolsuzluk ve usulsüzlüklerin olduğunu iddia ederek 'Rektör, rektör yardımcısı ve yönetimini istifaya davet ediyorum. Bütün güvenirliklerini yitirmişlerdir. Elimizde belgelerimiz var. Bunu savcılıkla paylaşacağız' dedi. İçten, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık'ın çözüm sürecine vurulmuş bir darbe olduğunu, birilerinin ülkenin büyümesinden ve gelişmesinden ciddi rahatsızlık duyduğunu söyledi.

64 SORUDA ÖZETLEDİ

'Hepsiyle mücadele edeceğiz. Diyarbakır milletvekili olarak Dicle Üniversitesi ile başlıyorum. Korkumuz yok. Kimsenin şahsi ve özel hayatıyla sorunumuz yok' diyen İçten, üniversitede, 'yolsuzluk ve usulsüzlük' yapıldığını iddia etti. Basın mensuplarına dağıttığı dosyada, üniversite yönetimine yanıtlamasını istediği 64 soru yönelten İçten, 'Sayın Başbakanımızın da bu bilgilerden haberi var. Ben onların o pisliklerine göz yummayacağım. Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım' diye konuştu.

ÖRGÜTE HARAÇ İDDİASI

Diyarbakır'da Selahaddin Eyyübi adında bir vakıf üniversitesi kurulduğunu aktaran İçten, şöyle dedi: 'Derin güçlerle, Türkiye düşmanlarıyla işbirliği içerisinde olan F tipi örgütün, Haşhaşilerin, Gülenizm önderliğinde kurulan bu vakfın açtığı üniversitenin isminin Selahaddin Eyyübi olmasını istemiyorum.' AK Parti Milletvekili İçten, üniversite yönetimine 'Bu gelen yeni kadroların aldıkları maaşların yüzde 10 ile yüzde 20 arasında F tipi örgüte haraç olarak verildi mi?' sorusunu yöneltti.

Sınav soruları önceden verildi

Üniversitede suç işlendiğini ileri süren İçten, şunları ifade etti: 'Üniversitenin genel sekreterini Sabri Eyigün olarak biliyordum. Öyle değilmiş. O göreve asaleten bakan biri olmasına rağmen Eyigün vekaleten bakan kişiymiş. Korsan sekreterlik yapıyor. Bu koltukta asaleten oturan biri varken, hangi hukuk normlarına göre vekaleten biri atanıyor. Asıl genel sekreter hiçbir evrağa imza atmazken, vekaleten bakan Eyigün, bütün evraklara imza atıyor. Ey YÖK nerdesin? Uyuyor musun? Hakim ondan, savcı ondan, emniyet müdürü ondan. Mahkemeye kim giderse gitsin her zaman DÜ lehine karar çıkar. Kararların yüzde 80-90'ı üniversitenin lehine çıkıyor.'

AK PARTİ'YE OY VERMEYİN DEDİLER

Rektör Ayşegül Jale Saraç'ın rektör seçilmeden önce AK Parti'nin milletvekili adayı olduğunu hatırlatan İçten, 'Rektörlük seçiminde 112 oy alarak 3. olmuş, bunlara rağmen AK Parti'nin kurucusu olan ve şuan bu ülkede Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül tarafından atanıyor. Nitekim kendisine oy vermeyenleri de fişleyerek üniversiteden uzaklaştırmıştır' ifadesini kullandı. İçten, 'Rektör Saraç ve onun Pensilvanya'dan emir alanları, seçim günü ithal ettiği öğretim elemanlarına mesaj atarak, 'oyunuzu AK Parti dışında bir partiye verdirterek, verdiğiniz oyun resmini çekip isminizi yazarak şu mail adresine yollayın' denildi mi?'diye sordu.

Ağaçlar kasıtlı mı kesildi

Dicle Üniversitesi'ndeki yaşanan gerginliğe de değinen İçten, 'Çözüm sürecinde üniversitede öğrenciler arasında olan çatışmalarda ve Türkiye'ye sıçrayan olaylarda üniversite yönetimin katkısı var mı? Çözüm sürecinde 900 ağaç kimler tarafından seçim sürecine girerken maksatlı kesildi amaçları neydi?' dedi.

Özel giriş kartları dağıtıldı

İçten, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Diyarbakır halkının dahi içeriye alınmadığı kampüse milletvekillerinde dahi olmayan özel giriş kartları bazı hakim ve savcılara neden verildi? YDS'de DÜ'de yüksek puan alan kaç öğretim elemanı vardır. Bunlar yarın bir sözlü sınav yapıldığında gerçekte bu dilleri biliyorlar mı?'

Bu onun özel hayatı

İçten, 'Ayşegül Jale Saraç'ın başörtüsü takmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusunu şöyle yanıtladı: 'Maşallah diyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Ben niyetleri sorgulamam. Birinin dindar olması, o insanın dört dörtlük olduğu, hata yapmayacağı anlamına gelmez. Bu onun özel hayatıdır. Hayırlı olsun.'