Reisi Ukrayna halkı ABD'nin Şeytani Politikalarının Kurbanı

Reisi Ukrayna halkı ABD'nin Şeytani Politikalarının Kurbanı

ABD'nin şeytani politikalarının tuzağına düşmek söz konusu olduğunda, İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi, Ukrayna halkının Afganistan, Yemen ve Irak halklarına benzetti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi Pazar günü yaptığı açıklamada, Tahran'ın savaşa karşı olduğunu ve savaş ne kadar erken biterse, insanları etkileyen zarar ve sonuçların o kadar az olduğunu söyledi.

Raisi, Ukrayna halkının ABD'nin şeytani politikalarının kurbanı olan Afganistan, Yemen ve Irak halklarına benzediğini de sözlerine ekledi.

İran Cumhurbaşkanı daha önce ABD ve NATO'nun istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerinden kaynaklanan Rus özel askeri harekâtını anladığını ifade etti

İran lideri Seyyid Ali Hamaney günler önce Ukrayna'daki olayların ABD'nin gerilimi kışkırtan politikalarının sonucu olduğunu söylemişti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Amir-Abdollahian geçtiğimiz Perşembe günü İrlandalı mevkidaşı Simon Coveney'e Ukrayna'daki savaşın oradaki çatışmayı sona erdirmek için bir çözüm olmadığını doğruladı.

Amir-Abdollahian, İran'ın Ukrayna'daki krizin barışçıl bir şekilde çözülmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu ilan etmiş ve devam eden olayları başka hiçbir ülkenin müdahalesi olmadan diyalog ve diplomasi yoluyla çözmeyi umduğunu ifade etmişti.

Raisi: Hükümet hiçbir programını nükleer müzakerelere tabi tutmayacak

Raisi, devam eden Viyana Görüşmeleri ile ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığı ve İran müzakere ekibinin süreci başarılı bir şekilde takip etmek için çaba sarf ettiğini, ancak hükümetin programını devam eden müzakerelere veya nükleer anlaşmaya bağlamayacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, yeni İran hükümetinin son altı aydaki başarısının, dış politika, bankacılık sistemi ve petrol ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere, programlarını hükümetlere bağlamadan tüm konulardaki ciddi takibinin sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.