Reisi  Suudi Arabistan İle ilişkilerin Düzeltilmesi Hakkında Konuştu

Reisi Suudi Arabistan İle ilişkilerin Düzeltilmesi Hakkında Konuştu

Reisi : Suudi Arabistan ile ilişkilerin yeniden inşası ve güçlendirilmesi bölgenin güvenliğine hizmet ediyor

İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi , Suudi Arabistan ile ilişkilerin yeniden inşa edilmesi ve güçlendirilmesinin bölgenin güvenliğine hizmet ettiğini söyledi.

Raisi, Irak'ın bölge ülkeleri arasındaki işbirliği ortamını yabancıların müdahalesi olmadan iyileştirmeye yönelik girişimlerinin bölgesel dayanışmanın güçlenmesine etki ettiğini açıkladı.

Raisi, İran ve Suudi Arabistan arasında Irak'ın aracılık ettiği beş tur süren müzakere diyaloğunu "faydalı" olarak nitelendirdi ve ajansa göre önceki anlaşmaların uygulanmasının tamamlanmasının iki ülke arasındaki etkileşimi güçlendirmenin önünü açacağını vurguladı.

Raisi, Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkilerin yeniden inşa edilmesi ve güçlendirilmesinin "bölgenin güvenliği için iyi" olduğunu söyledi.

Iraklı bakan, Bağdat hükümetinin İran ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri iyileştirmedeki rolünün devam ettiğini vurguladı.

Bağdat, 2016 yılından bu yana devam eden yabancılaşmaya son vermek ve başta savaş olmak üzere birçok dosyada aralarındaki farklar konusunda mutabakata varmak için sonuncusu geçen Nisan ayında gerçekleşen İran ile Suudi Arabistan arasında geçen yıldan bu yana görüşmelere ev sahipliği yapıyor.

Ocak 2016'da Suudi Arabistan, Tahran'daki Riyad büyükelçiliğine ve onun Meşhed kentindeki (doğudaki) konsolosluğuna yapılan saldırıların ardından, krallığın Suudi Şii din adamı Nimr al-Nimr'i idamını protesto etmek için İran ile ilişkilerini kopardı.

Kaynak:Haber Kaynağı