Ramallah'da "Yermuk" Eylemi

Ramallah'da "Yermuk" Eylemi

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir grup Filistinli, Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk mülteci kampında yaşayan Filistinlilerin kurtarılması için gösteri düzenledi.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir grup Filistinli, Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk mülteci kampında yaşayan Filistinlilerin kurtarılması için gösteri düzenledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas aleyhinde slogan atan göstericiler, "Filistin'in meşru temsilcisi, Yermuk'taki aç insanlar için ne yapıyor" yazılı pankartlar açarak kent merkezindeki Filistin Devlet Başkanlığı Merkez Binası'na ilerlemeye çalıştı. Filistinli grup, Abbas yönetimini kampta yaşayanlara insani yardım sunmamak ve ablukanın delinmesine yönelik çaba göstermemekle suçladı.

Güvenlik güçleri, göstericilerin başkanlık binasına ilerlemesine engel olmak için bina yakınlarındaki El-Menara kavşağına çok sayıda takviye kuvvet yerleştirdi.

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıkla mücadele eden Filistinliler için aralıksız yapılan yardım çağrılarının ardından gıda malzemesi taşıyan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı ilk konvoy, 18 Ocak Cumartesi kampa ulaşmıştı.

Esed rejiminin abluka uygulayarak gıda ve ilaç girişine izin vermediği Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan dolayı şu ana kadar 63 mültecinin yaşamını yitirdiği kaydediliyor. - Ramallah