Rabia Naz'ın Ölümüyle ilgili TBMM raporu Tamamlandı

Rabia Naz'ın Ölümüyle ilgili TBMM raporu Tamamlandı

Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili TBMM raporu tamamlandı: Yüksekten düşerek ölmüş olabilir

Giresun'un Eynesil ilçesi, Gümüşçay mahallesinde 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz'ın ölümünü araştıran TBBM komisyonu, 7 aylık çalışmanın ardından raporunu tamamladı.

Adli Tıp, emniyet, üniversiteler başta olmak üzere olayı inceleyen tüm kurum ve kuruluşların çalışmaları ile olaya ilişkin fotoğraflar, krokiler ve haritalara yer verilen raporda, iddia edilenin aksine Rabia Naz’ın trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği iddiası gerçekçi bulunmadı.

Raporda, Rabia Naz’ın kemik kırıkları ve yol durumu dikkate alındığında 'trafik kazası' sonucu yaşamını yitirdiği ihtimalinin düşük olduğu ifade edildi. Raporda ayrıca 'dakikalarla sınırlı bir zaman sürecinde Rabia Naz’a başka bir yerde bir aracın çarparak bulunduğu yere getirip bırakması ihtimalinin olamayacağı' değerlendirmesi yapıldı. 

Rabia Naz’ın yaşadığı apartmanın yan cephesinden düşme ihtimaline ilişkin olarak da 'Vücudunda meydana gelen ve ölümüne neden olan yaralanmaların ikametinin bulunduğu binanın terasından yan tarafta bulunan fındıklık alana düşme sonucu gerçekleşme ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğu değerlendirilmektedir' denildi.

Rabia Naz’ın düşmüş olduğu fındıklık alandan bulunduğu yere Mürsel Küçükal tarafından taşınmış olabileceği ihtimaline de yer verilen raporda, küçük kızın intihara meyilli bir yapısı olmadığına dikkat çekildi. Ancak raporda  Rabia Naz’ın nasıl düştüğü ve terastan itilip itilmediği konusunda herhangi bir tespit ve bulguya ulaşılamadığı vurgulandı.

Öte yandan olay yerinde inceleme yapan kolluk ekiplerinin ve savcılığın olayı tüm yönleriyle inceleme konusunda gerekli özeni göstermediği belirtilen raporda, soruşturma sürecine müdahale edildiği iddialarını destekleyici herhangi bir bulguya rastlanılmadığı da ifade edildi.