Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Rabbü'l meşrikayni ve Rabbü'l mağribeyn

“İki doğunun ve iki batının Rabbi,”

“Doğuların ve batıların Rabbi,”

“Doğunun ve batının Rabbi...”

Biliyorsunuz bunlar Kur’an’ın ifadeleridir. Ve yine Kitabımızın birçok yerinde “yerlerin ve göklerin melekûtünün Allah’ın olduğu belirtildiği gibi,

“Şüphesiz ki yeryüzü Allah’ındır, kullarından dilediğini oraya varis kılar..”(7/129) buyurulur.

Ve nihayetinde; “Andolsun ki Zikir(Tevrat)tan sonra Zebur’da da yeryüzüne salih kullarım mirasçı olacaklar diye yazmıştım.”(21/105) buyurulmuştur.

Elbette Allah (cc) son Peygamberini, onunla gönderdiği son Dinini yeryüzünün doğusuna da batısına ulaştıracaktı ve ulaştırmıştır da.

Hani Ukbe bin Nafi kendi zamanında yeryüzünün en batı ucu olan Afrika’nın bittiği Atlas Okyanusuna kadar atını sürmüş; Allah’ım, eğer buradan öteye yol gitseydi senin dinini oraya götürürdüm demiş, ardından Tarık bin Ziyad gelerek kendi adını verdiği boğazdan İspanya’ya geçmişti ya...

Önünüze bir harita açın ve şöyle bir bakın, Yeni Zelanda yeryüzünün en doğusu. Allah’ın salih kulları, güzel insanlar oraya Allah’ın son dinini götürmüşler, İslam’ın camisini, cumasını, hutbesini, minberini götürmüşler.

Ben de bu aziz şehitleri doğunun Tarık bin Ziyad ve Ukbe bin Nafileri, Habeşistan’a hicret eden sahabiler gibi görüyorum.

Zaten şehitlerin hepsi de aynı zamanda hicret etmiş, muhacir faziletini almış mustazaf değiller mi?

Göreceksiniz başta Yeni Zelanda olmak üzere yeryüzünün doğusunda güller açacak, Rabbimiz o güzel şehitlerin ödediği bedelleri zayi etmeyecek, onların yolunu devam ettirecektir.

Hem sadece Yeni Zelanda değil insanlığın büyük bir kısmının düşüncelerini etkileyecektir, bunun işaretlerini şimdiden almaya başladık bile. Hem de hiç alışmadığımız şekilde, ezberlerimizi bozacak cinsten güzelliklere şahit olacağız inşaallah.

Katilin geride bıraktığı 75 sayfalık manifestonun bile batı için ciddi bir nefis muhasebesine vesile olacağı kanaatindeyiz.

Yani anlayacağınız; bu katliam hiç kimsenin beklemediği neticeler doğuracaktır. İnsanlığın kapanan ufkunun açılmasına vesile olacaktır.

Şehitlerimize bir daha rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu yazı toplam 897 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar