Putin yine Kırım’da

Putin yine Kırım’da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz Mart ayında Ukrayna’dan tek taraflı kararlarla ilhak edilerek Rusya’ya bağlanan Kırım yarımadasına ikinci çıkarmayı yaptı.

Özel uçağıyla Rusya Karadeniz donanmasının üssü Sivastopol şehrine gelen Putin, Rusya Güvenlik Konseyi’nin bugünkü toplantısını Kırım’da yapacak. Putin ayrıca burada 150 Rus milletvekili ve Kırım halkıyla şehir meydanında sohbet edecek. Putin’in ikinci Kırım çıkartmasının zamanlaması Rusya’dan Ukrayna’ya gönderilen insani yardım konvoyuyla da çakışmış oldu. Böylece Kremlin Sarayı, hem Ukrayna hem de dünyaya “Rusya ne pahasına olursa olsun ne Kırım, ne de 

Ukrayna’daki soydaşlarından vazgeçmek niyetinde değil” mesajını vermiş olacak.

Bu arada Ukrayna sınırına giden 280 araçtan oluşan Rusya insani yardım konvoyuyla ilgili çelişkili haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov’un “Konvoyun Ukrayna’ya girişine izin vermeyeceğiz” açıklamasından sonra Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk yeni bir açıklama yaparak “Rusya’nın gönderdiği insani yardımı sadece ve sadece Kızıl Haç yetkililerinden kabul etmeye hazırız. Yardımın Ukrayna topraklarında Rusya ile fiziki hiçbir bağlantısı olmaması lazım” dedi.