Putin, yabancı sermaye af yasasını imzaladı

Putin, yabancı sermaye af yasasını imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancı sermaye ile ilgili af yasasını imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancı sermaye ile ilgili kolaylıklar içeren af yasasını bugün imzaladı.
Rusya'da "Bireylerin banka hesaplarındaki varlıklarını gönüllü olarak beyan etmek ve Rusya Federasyonu bazı yasalarında değişiklik yapmak” yasası resmi haber sitesinde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yasa ile ilgili yapılan açıklamada, "Bu yasa sermayenin korunması ve bireylerin mülkiyet haklarını güvence altına almak, bireylerin mülkiyet çıkarlarının korunması, onların Rusya'nın dışında da dahil olmak üzere varlık ve mevduat hesaplarını gönüllü beyanı için yasal bir mekanizma oluşturmayı hedefliyor” denildi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev yasa taslağı hakkında “bu yasa şu anda gri alanda olan mülkiyet varlıklarının ekonomiye katılımı ve gerçek sahiplerine yeniden kaydı için yasal dayanak oluşturur” demişti.

Yasaya göre, yurt dışında mülkiyeti olanlar 1 Temmuz 31 Aralık 2015 kadar vergi dairelerine bir beyanname sunmaları gerekir. Bu beyannamede bireylerin mülkiyet (gayrimenkul, kıymetli kağıtlar ve şirketlerdeki hisse senetleri) varlıkları gösterilmeli. Buna ek olarak, beyannamede Rusya Federasyonu dışında bulunan bankalardaki hesap ciroları da gösterilmek mecburiyetinde.

Yabancı sermeye affı ticari kuruluş veya bireylerin ödenmemiş vergi yükümlülüklerini, gümrük vergileri ve buna benzer konuları kapsıyor.