Putin: Suriye'de Kürtler Rejimle Birleşmeli

Putin: Suriye'de Kürtler Rejimle Birleşmeli

Rusya Başkanı Putin, Suriye'deki Kürtlerin rejimle birleşerek ortak hareket etmesi gerektiğini savundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de rejim kuvvetleri ile Kürt güçlerinin ‘teröre karşı’ birleşmesi gerektiğini söyledi. Putin Rusya'nın askeri operasyonlarının, Şam'da siyasi çözüme yardım edeceğini savundu. 

"Savaş ve Barış arasındaki Toplumlar: Geleceğin Dünyasında Çatışma Mantığını Yenmek" toplantısında konuşan Putin, " Suriye'de rejim kuvvetleri ile Kürt güçleri, teröre karşı birleşmeli" ifadelerini kullandı. ABD'nin füze kalkanı projesini eleştiren Putin, Amerika'nın bölgede bir çifte oyun oynadığını ileri sürdü. 

LAVROV: DAHA FAZLA TEMSİLCİ GELSİN 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bugün Avusturya'nın Başkenti Viyana'da düzenlenecek olan Suriye toplantısına daha fazla sayıda ülkenin temsilci göndermesinin olumlu olacağını ifade etti. 

Bugün düzenlenecek toplantıya Rusya, ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın temsilci göndermesi bekleniyor. 

Lavrov, bu listeye İran, Katar, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de eklenmesi gerektiğini söyledi. 

Lavrov "Bu görüşmelerin formatını oluşturmaya çalışırken İran'ı dahil etmeden yapılacak olan görüşmelerin meyve vermeyeceğini ifade etmiştik" dedi. 

Lavrov saydığı ülkelerin bakan düzeyinde Viyana'da olabileceğini, ancak yuvarlak masa toplantısında temaslar kurulabileceğini ifade etti.