Prens Selman'ın Yeni Planı Ortaya Çıktı

Prens Selman'ın Yeni Planı Ortaya Çıktı

Suudi Veliahdı Muhammed bin Salman’ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Camp David anlaşmasına benzer bir anlaşma yapmayı planladığı bildirildi.

Middle East Eye Yazarı David Hearts“Muhammed bin Salman Netanyahu ile Camp David Tarzı Bir El Sıkışma Planladığını söyledi” başlıklı yazısında Cemal Kaşıkçı cinayetinden dolayı baskı altında bulunan Suudi Veliahdının büyük bir sürprize hazırlandığını öne sürdü.

Habere göre Suudi Veliahdı Muhammed Bin Salman, tıpkı dönemin Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sadat ile İsrail Başbakanı Menahem Begin’in yaptığı Cam David anlaşması gibi Benyamin Netanyahu ile Amerikan Başkanı Donald Trump’ın ev sahipliğinde bir anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Enver Sadat ile Menahem Begin arasında dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter’ın arabuluculuğunda imzalanan Camp David anlaşmasıyla Mısır İsrail’i tanımış ve diplomatik ilişki başlatmıştı.

Suudi Arabistan’ın fiili kralı olan Bin Salman’ın Cemal Kaşıkçı cinayeti sebebiyle üzerindeki baskıları gidermek ve Amerikan Senatosunu etkileyebilmek için Netanyahu ile Camp David benzeri bir anlaşma tasarladığının belirtildiği yazıda bu önerinin konuyu tartışan kurulu ikiye böldüğü ifade edildi.