PKK'da Siyonistler Gibi Cami'lere Saldırdı

PKK'da Siyonistler Gibi Cami'lere Saldırdı

Yıllardır Müslümanları ve İslami değerleri hedef alan PKK, son olaylarda da 3 camiye molotof ve el yapımı bombalarla saldırdı...

Yıllardır fırsat buldukça İslam’a ve Müslümanlara saldıran, cami cemaatini kurşuna dizen, cami, Kur’an kursu yakıp yıkan PKK, son Kobani kalkışmasında da bu aşağılık eylemlerine devam etti.

 

PKK’lı saldırganlar son bir haftada üç camiyi yakarken, geçmişte de cami saldırıları gerçekleştirdiler. Kobani’yi bahane eden HDP’nin çağrısıyla sokaklara inen Gaziantep’teki bir grup, Şehitkamil ilçesindeki Karacaoğlan Camii’ne molotoflarla saldırdı.

 

Grup, çevredeki vatandaşların camide çıkan yangını söndürme girişimlerine de engel oldu. Yine Kobani kalkışması sırasında Bitlis’in Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Kültür Camii de yakıldı.

 

Şırnak’ta da Merkez Külliye Camii yine el yapımı bombalar ile tahrip edildi. Şırnak İpekyolu ilçesinde de Değerler Kur’an Kursu yine PKK militanlarınca ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi. PKK’nın son günlerdeki bir diğer saldırısı da Diyarbakır’daki Cami-Der’e gerçekleştirildi. Yapılan silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

 

PKK geçmişte de cami cemaatine yönelik saldırılar gerçekleştirmişti. Bunların en kanlısı ise 27 Haziran 1992’de yaşandı. PKK’lılar Diyarbakır Silvan’ın (SUSA)Yolaç Köyü’ndeki bir camide namaz kılan vatandaşları dışarı çıkardı ve cemaatten 10 kişiyi kurşuna dizerek şehid etti.

 

Yeni Akit