Peygamberi Bile Tutuklarız

Peygamberi Bile Tutuklarız

Mısır Adalet Bakanı Zind'in tutuklamaları meşru göstermek için "Gerekirse Peygamberi bile tutuklarız" demesi ülkede büyük tepkiye neden oldu

Mısır Adalet Bakanı Ahmed Zind, son günlerde artan tutuklama vakaları ile ilgili eleştirilere cevap verirken "Gerekirse Peygamberi bile tutuklarız" dedi. Bakan Zind'e sosyal medyada yoğun bir şekilde tepki gösterilince geri adım attı ve dilinin sürçtüğünü söyledi.
Ahmed Zind, cuma gecesi uydu kanalı Sada Al-Balad'da kendisi ile yapılan röportajda gazetecilerin tutuklanması ile ilgili bir soruya "Peygamber Aleyhisselam bile olsa kendisini tutuklarız."şeklinde cevap verdi.
Zind, kendisine, ailesine ve devlet büyüklerine hakaret edenlerin ya da suç işleyenlerin kimliğinin önemli olmadığını belirterek gazeteci, öğretmen olarak ayıramayacaklarını söyledi. Zind, hızını alamayarak "Peygamber Aleyhisselam bile olsa kendisini tutuklarız." dedi. Zind'in Hz. Peygamber'den bahsederken 'aleyhisselam' demesi ise dikkat çekti.
Bunun üzerine sosyal medya üzerinden bakana yoğun şekilde tepkiler yağdı. Mısırlılar, Zind'in görevden alınması gerektiğini belirterek bunun için sosyal medyadan kampanya başlattı. Ezher Üniversitesi de bir açıklama yaparak bakana uyarıda bulumdu. Açıklamada bakanın adı verilmeden herkesin Hz. Peygamber'e saygısını muhafaza etmesi gerektiği belirtildi.
Zink ise bir açıklama yaparak Hz. Peygamber'e hakaret amacı taşımadığını savunarak sözlerinin bir varsayıma dayandığını, Müslüman Kardeşler mensuplarının söylediklerini çarpıttığını iddia etti.
Ahmed Zind Ocak ayında aynı kanala verdiği demeçte "Her polis veya asker için en az 10 bin İhvan mensubu öldürülmeden memnun kalmayız" demişti.