Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Peygamber Aleyhisselam'ın Şemsiyesi

Peygamber Aleyhisselam'ın kanatları vardı, merhamet kanatları. Rabbimiz birçok ayetinde “Sana tabi olan müminler üzerine kanatlarını indir”  buyuruyordu.

O'nun kanatlarının altı öylesine sıcaktı ki herkes onun altına girmek için koşuyordu. Ve yine onun kanatlarının altı öylesine genişti ki, girmek isteyenlerden hiç kimse dışarıda kalmıyordu. Çünkü onun kanatlarının altı en emin yerdi, en sıcak ve samimi bir yuvaydı. O da ümmetine düşkün mü düşkündü, ister miydi dışarıda birisi kalsın.

Elhamdülillah çizmeye çalıştığım asr-ı saadetteki şu resmin bugün bizi de içine aldığına şahitlik ediyoruz. Onun kanatlarının altına koşuyoruz. Daha değişik bir ifadeyle onun şemsiyesi altına koşuyoruz. Çünkü onun şemsiyesinden başka bizi altında toplayacak bir yer yoktur. Bu gerçek bugün bütün çıplaklığıyla ortada durmaktadır.

Batman'dayız, önümüzde iki bayan kendi aralarında konuşa konuşa miting alanına doğru yürüyorlar;

“Sadece onların peygamberi mi, bizim de peygamberimiz, elbette gideceğiz” diyorlardı. Meseleyi anladınız değil mi? Bu Kutlu Doğum etkinliğini düzenleyenler kim olursa olsun gideceklerini söylemek istiyorlar.

Dün de belirttiğim gibi Batman Kutlu Doğum etkinliği şimdiye kadar hiç görülmemiş bir kalabalığa sahne olmuştu. Bölgedeyim hala, tahlillerde bulunmaya çalışıyoruz. Arkadaşların en çok dile getirdikleri şey;

“Bu defa hiç tanımadığımız, daha önce hiç görmediğimiz sayısız insan vardı” diyorlar. Bir kısım arkadaşlar da;

“HDP'li olduğunu bildiğimiz çok insan gördük miting alanında” dediler. Aynı fotoğrafa Batman dışında da çok yerde rastlıyoruz. Hafta sonu gerçekleşecek olan Diyarbakır etkinliğini bir de bu gözle incelemenizi tavsiye ediyorum. Bütün kesimleri orada göreceksiniz. Etkinlikten sonra bırakın herkes yine bildiği yere gitsin, herkes kendi derneğine, dergâhına, herkes kendi partisine ve meşrebine gitsin.

Kendi aralarında konuşan o bayanlar ne kadar güzel söylemişler. Öyle değil mi, o hepimizin Peygamberi değil mi, onlar da Peygamber Sevdalısı değiller mi?

Adımızı Peygamber Sevdalıları koymuşsak Peygamber Aleyhisselam'a ipotek koymadık ya, sadece bizim tekelimizde değildir elbette.

Ama bir şey biliyoruz ki, altında toplanılacak şemsiye onun şemsiyesidir, biz ısrarla bunun üzerinde duruyoruz, insanlığı bu şemsiye altına çağırıyoruz.

Bir şey daha var; küfür cephesi de bütün yoğunluğuyla bu noktaya saldırıyor. Onun şemsiyesini hedef alıyor, asr-ı saadetteki münafıkların yaptıkları gibi onun şemsiyesi altındakileri dağıtmak istiyorlar.

O halde bu kale tahkim edilmeli, bu kale güçlendirilmelidir.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1095 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar