Pentagon  Belgeleri Sızdı  : Mossad Netanyahu'ya Karşı  Yapılan Gösterileri Desteklemiş

Pentagon Belgeleri Sızdı : Mossad Netanyahu'ya Karşı Yapılan Gösterileri Desteklemiş

Sızan Pentagon belgeleri, Netanyahu hükümetine karşı protestolarda "Mossad"ın rolünü ortaya koyuyor

New York Times, sızan Pentagon belgelerinin, Mossad liderliğinin teşkilat çalışanlarını ve İsraillileri Benjamin Netanyahu hükümetine karşı protestolara katılmaya teşvik ettiğini ortaya koyduğunu bildirdi .

Sızan belgelere göre ve 1 Mart tarihli bir CIA güncellemesine atfedilen bir değerlendirmede, "Mossad liderleri, Mossad yetkililerine ve İsraillilere, yeni İsrail hükümetinin önerilen yargı planını, buna karşı açık eylem çağrıları da dahil olmak üzere protesto etmeye çağırdı."

New York Times, "sızdırılan belgelerde yer alan bilgilerin, İsrail istihbarat topluluğu ve ABD Dışişleri Bakanlığı içindeki düşman unsurları arkasında olmakla suçlayan Başbakan Benjamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu tarafından öne sürülen bazı suçlamalarla örtüştüğünü" belirtti.

Gazetede yer alan haberlere ilişkin açıklama yapan işgalci Başbakanlık, "Mossad" adına yaptığı açıklamada, "Amerikan basınında yer alan haberlerin asılsız ve tamamen asılsızdır" ifadesini kullandı.

Yair Netanyahu, sağcı Breitbart internet sitesinde, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın protestolara katılan gruplardan birine fon sağladığından bahsettiği bir makale yayınlamıştı.

Benzer suçlamalarda, Times of Israel geçen Mart ayında başbakana yakın bir kaynağın ABD'yi yargı değişikliklerine karşı protestoları finanse etmekle suçladığını bildirdi.

Site, "Netanyahu ile İtalya'ya yaptığı son gezide seyahat eden üst düzey bir hükümet yetkilisinin, yargı değişikliklerine yönelik kitlesel protestoların kısmen ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından finanse edildiğini söylediğini aktardı

ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) ait Ukrayna'dan Çin ve Ortadoğu'ya kadar uzanan onlarca çok gizli belgenin iletişim sitelerine sızdırıldığı belirtilirken, bu belgelerin nasıl sızdırıldığına ilişkin soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: TEVHİDHABER