Papa Kudüs'ü ziyaret edecek

Papa Kudüs'ü ziyaret edecek

Vatikan'a bağlı Kudüs Latin Patriği Fuat Twal, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un, gelecek yıl mayıs ayında Kudüs'e geleceğini açıkladı.

Kudüs Latin Patriği Twal, Kudüs'teki patrikhanede düzenlediği basın toplantısında, önemli mesajlar verdi.

Yaklaşan Noel nedeniyle Hristiyanlık inancına göre gözlerin yeniden Hazreti İsa'nın doğduğu yer olduğuna inanılan Beytüllahim'deki Nativity (Yeniden Doğuş) kilisesine çevrildiğini ifade eden Twal, "Suriye ve mülteciler nedeniyle bedenimiz ve ruhlarımız acı çekiyor. Dünyanın dikkatinin kutsal topraklardan Suriye'ye kaydığı bir dönemde şu bilinmeli ki İsrail-Filistin çatışması, Ortadoğu'nun istikrarı ve bölgemiz ile toplumumuzun gelişmesinin önündeki başlıca engeldir" dedi.

Açıklamalarının devamında İsrail'in barış görüşmelerine zarar verdiğini de belirten Twal, "Haziran sonunda üç yıl aradan sonra İsrail ve Filistin yeniden barış görüşmelerine başladı. Ancak İsrail, Yahudi yerleşim yerleri inşaatları nedeniyle çabaları baltalıyor. Sorun çözülmeden bölgemizin insanları ızdırap çekmeye devam edecektir" diye konuştu.

Katolik ve Ortodoksların gelecek yıl aynı tarihte 5 Mayısta ortak "paskalya" kutlayacağını da söyleyen Twal, alınan bu kararın kolay olmadığını ancak bunun herkesin istediği birliği sağlayabilmek için atılan ilk adımı teşkil ettiğini ifade etti.

Son olarak Kudüs'e gelip gelmeyeceği merak edilen Papa Franciscus'un Kudüs'e yapacağı ziyaretin takvimini de açıklayan Twal, "Papa gelecek yıl mayıs ayında Kudüs'ü ziyarete edecek. Önce Ürdün'ü daha sonra da İsrail ve Filistin'i ziyaret edecek" ifadesini kullandı.

Basın toplantısında, Ürdün'deki Kudüs Patrik Yardımcısı Marum Leham, İsrail'in Nazareth şehri patrik yardımcısı Bulos Merkutse, Kudüs Patrik Yardımcısı William Shomali ve Kudüs üçüncü patrik yardımcısı David Noyhouse de bulundu.