Papa Hayranı

Papa Hayranı

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İhsanoğlu, Papa hayranı çıktı. İhsanoğlu, yere göğe sığdıramadığı Papa'yı, 'Büyük bir ruhani lider. Çok da mütevazı' diye tanımladı

Mısır'da darbeyi destekleyen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, şimdi de Hristiyanlar'ın ruhani lideri Papa'ya övgüler yağdırdı. Yılbaşında görevi sona erecek olan İhsanoğlu, İslam dünyası adına Vatikan'a gidip Papa 1. Francis'e uzlaşma teklif etti. Papa'yı da öve öve bitiremedi, yere göğe sığdıramadı. '

BAŞA BAŞ' MÜŞTEREK KANAAT!

"Papa çok samimi bir insan. Büyük bir ruhani lider, şüphesiz ve hakikaten çok mütevazı bir insan" diyen Ekmeleddin İhsanoğlu, yarım saati aşan görüşmelerinde Papa'dan çok etkilendiğini itiraf etti: "Görüşmemiz çok samimi, çok ufuk açıcıydı. Çünkü Papa hazretleriyle ilk görüşmeydi. İki din arasında tarih boyunca yaşanan sıkıntıları aşmak lazım. Artık zaman geldi. Müslümanlar'la Hristiyanlar arasında uzlaşma teklifimi, Papa hazretleri memnuniyetle karşıladı. Çok mutlu oldu. Dinler arasıymış gibi görünen pek çok sıkıntının kaynağı aslında siyasi. Eğer Vatikan Kilisesi'nin başı ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın başı bunu ifade ediyorlarsa bu müşterek kanaat önemlidir."

DARBECİ GENERALİ DESTEKLEDİ

Öte yandan Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır'da katliama imza atan darbeci general Sisi'yi neden kınamadığı sorulduğunda, "İİT bir karar almadan ben konuşamam" cevabını vermişti. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'yi ise eleştirmişti.

UFKU AÇILMIŞ

Ekmeleddin İhsanoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarihinde ilk kez bir genel sekreterin Papa'yla görüştüğünü söyledi. "Görüşme çok samimi, çok verimli, çok ufuk açıcıydı" diyen İhsanoğlu, "Her şeyden önce Papa hazretleriyle ilk görüşme olduğu için önem teşkil ediyor" şeklinde konuştu.