Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Öyle şeyler söyleyin ki...

Anlaşılan o ki seçim gününe kadar yoğun bir şekilde siyaset konuşulacak.

Herkes konuşacak, ama özellikle sahaya inen, siyaset yapan ve konuşmak durumunda olan kardeşlerimize bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

Aslında bu hususta ehil de değilim, yetkili de değilim. Hatta çoğu zaman söyleyeceklerimi kendim harfiyyen uygulayabilen birisi de değilim. Çabuk öfkelenen, freni tutmayan bir yapıya sahibim. Fakat böylesi kişilerden de faydalanacağınıza inanıyorum.

Söz çok önemli bir emanettir. Söyleyeceklerinizi önceden öyle bir seçmelisiniz ki sizin için salih bir amel olarak kayda geçsin. Salih bir amel işleyenin de kaybetme diye bir endişesi yoktur. Konuştuklarının neticesini, meyvesini hemen şimdi alacak diye bir durum yoktur.

Unutmayalım ki uzun soluklu bir koşu için yola çıkılmıştır. Söyleyeceğimiz her söz bu yol için döşenecek sabit taşları oluşturması gerektiğini unutmayalım.

Sözün söz olabilmesi için öncelikle doğru olması gerekir.

“Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve sözün doğrusunu söyleyin (Ahzab 70)

Sonra sözümüz hayır söz olmalıdır. Böyle olursa boşa gitti diye üzülmeyiz. Velev ki seçimlerden bir netice alınmamış olsa bile. Hakkı söylemişseniz, hayırlı olanı söylemişseniz bundan dolayı elbette bir pişmanlık duymayacaksınız.

Sonra, sözünüz her yerde her zaman çekinmeden altına imza atabileceğiniz bir söz olmalıdır. Kapalı ve küçük bir yerde bir kaç kişiye söylediklerinizi aynı zamanda açık alanlarda ve kalabalıklara da söyleyebilesiniz.

Her yerde söyleyemeyeceğiniz, geri çekmek zorunda kalacağınız, “aslında ben şöyle demek istemiştim...” gibi manevralara gerek duyacağınız sözü baştan söylememelisiniz.

Söyleye eğiniz söz bir bedel ödemeyi gerektiriyorsa bu bedeli ödeyip ödeyemeyeceğinizi önceden tespit etmek durumundasınız.

Yapamayacağınız şeyleri söylemek bir çok açıdan problemdir. Müminleri kaçınması gereken bir durum olduğu gibi muhataplarımız tarafından da kabul görmeyeceğini unutmayalım.

Daha sonra bir birimizin yüzüne bakamayacağımız sözlerimize kesinlikle engel olmalıyız.

Tahriklere kapılmamak zor bir şeydir fakat bunu başarmak zorundayız. Bizi öfkelendirecek çok şeyler duyacağımızı unutmayalım. Öyle ya, siyaset meydanına çıkılmışsa her türlü sözü duymaya hazır olacağız.

Bu konuda sanal ortamda yazıp çizen kardeşlerimiz dikkatli olmalıdır.

Demek istediğimiz odur ki siyasete ve siyasetçiye bir asalet ve kalite getirelim, böyle de olabiliyormuş dedirtelim

doğruhaber

Bu yazı toplam 870 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar