Orta Afrikalı generalden itiraf

Orta Afrikalı generalden itiraf

Orta Afrika Cumhuriyeti ordusundan bir general Seleka'yı silahsızlandırırken anti-Blaka'ya silahlanma imkanı sunduklarını bu yüzden ülkede gerilimin arttığını itiraf etti

Orta Afrika Cumhuriyeti ordusundan isminin açıklanmasını istemeyen bir general Sahel TV'ye yaptığı açıklamada SELEKA'nın silahsızlandırılmaya gidirilken anti-Blaka milislerinin silahlandırılmasının bir hata söyleyerek, Fransa'nın kendilerini yanılttığını, iç savaşın bu hatadan dolayı daha da tırmandığını söyledi.

Orta Afrika'da Müslümanlara yönelik şiddet gün geçtikçe artıyor. Şiddet olaylarından dolayı birçok Müslüman ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Şiddetin tırmanmasındaki asıl sebebin Hristiyan anti-Blaka örgütünün Müslümanlara yönelik saldırılar olduğu biliniyor.

Ülkede geçen yıl Selekanın birtakım şiddet olaylarına karıştığı gerekçesiyle Fransa öncülüğündeki barış gücü Selekayı silahsızlandırdı. Diğer taraftan da anti-Blakaya silahlanma fırsatı sundu. Böylelikle savunmasız kalan Müslüman topluluk silahlı anti-Blaka çetelerinin açık hedefi haline geldi.