Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Orakoğlu"na evet

Bu sorunu çözmeden hiçbir açılım, terörü bitiremez..
Evet, bu konuda ilk yapılacak olan şey bir soruşturma komisyonu kurarak, 1980"den bu yana görev yapan, yaşayan sorumlu tüm politikacılar ve istihbarat görevlilerinin bilgisine başvurmak..
"Kürt Ergenekonu" ortaya çıkarılmadan Türk Ergenekonunun kökü kazınamaz..
Apo"nun da ifadesi alınmalı, DTP"liler de bu konuda ifade vermeye çağrılmalı..
Dahası soruşturma komisyonu üyeleri, Apo"nun gittiği ülkelere gidip oralardaki hükümet ve istihbarat görevlileri ile görüşmeli. Özellikle Yunanistan ve Suriye bu açıdan son derece önemli.. ABD"den, Almanya, İngiltere ve Rus istihbaratından da gidip bilgi ve belge istenmeli.. Bu konuda bilgi paylaşımı yapmayacak olanların, bu yapı ile ilişkileri de ortaya çıkmış olur böylece.
Bana kalırsa en büyük Kürt açılımı bu olur..
Apo diyor ki, "Beni bitirirler". "Terörü bitirmeye kalkanı bitirirler".. Kim bu terörün bitmesini istemeyenler, onu görmemiz gerek..
Evren ölmeden onun ifadesini de almak gerek. Damadının, kızının da. Koman"ın da, Çevik Bir"in de, Ağar"ın da Çiller"in de, Demirel"in de, Sezer"in de.. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet ve İçişleri Bakanları, Yargıtay savcıları, terör uzmanları, MGK Genel Sekreterleri, Genelkurmay eski Başkanları, istihbaratçılar, Emniyetçi, bu konuda yazıp çizenler, eski özel harpçiler, aydınlar, bu olayda hayatını kaybeden bazı tanınmış kişilerin aileleri, parti liderleri, kısacası ilgili görülen herkes..
Hatta "ihlal ihbar hattı" kurup, isim vermeden bilgi ve belge gönderecekler için de çağrı yapılmalı..
Apo "devlet memuru" mu? Onu kim, niçin görevlendirdi? Sonra ne oldu da ipler koptu?!.
TBMM soruşturma komisyonu içinde, istihbaratçılar da yer almalı, terör konusunda uzman savcılar da.. Adalet Bakanlığı bürokratları da.. Cumhurbaşkanının atadığı bir yetkili de..
Orakoğlu"nun çağrısına aynen katılıyorum.. "Kürt sorununu çözmek için bir kere PKK ve PKK gerçeği ile yüzleşmek zorundayız. Bu terör örgütü nasıl doğmuştur, kimler kurmuştur, kimler kullanmaktadır? 'Öcalan-PKK Soruşturma Komisyonu' kurulsun. Hazırlık, araştırma komisyonu değil. Soruşturma komisyonu, sorgu, yargı yetkisindedir. Buna daha fazla da yetki verelim. Türkiye olarak bir neşter vuralım. Türkiye'deki bu terör olgusunun Kürt sorununun çözümüne çok ciddi faydaları olacaktır. Bir daha, bir daha eskiye dönmeyeceğiz. Devletin içerisinde birçok insan bundan rahatsız durumda. Ergenekon soruşturmalarının şu hale gelmesinde, bu kadar büyümesinde örgütün içerde çözülmesi etkili olmuştur. Örgütün içerisinde ihtilaflar var. PKK-Hizbullah konuları gündeme geldiğinde kamuoyu görecektir, savcılarımızda çok ciddi belge bilgiler bulunmaktadır. Ergenekon operasyonları bittikten sonra açılıma girilseydi, Türkiye'de açılım gereklidir, şu an açılım AK Parti'ye karşı bir 'kurt kapanı' haline dönüştürülmek istenmektedir. Eğer Ergenekon operasyonlarını yapsaydık, Ergenekonda şu anda Türkiye'nin geçmiş karanlık 30 yılı ile tam hesaplaşabilseydik ve ondan sonra bu açılıma girseydik, Türkiye bu manzara ile karşılaşmayacaktı. Bu işin temelinde yine Ergenekon vardır, Ergenekonla ilgili operasyonlar vardır. Bu operasyonlar ve KCK operasyonları devam etmelidir."
PKK çözülürse, kimin eli kimin cebinde daha iyi anlaşılacak.. Bu soruşturma kapsamında 40 örgütün ipi pazara çıkar.. Örtülü KİT hükmündeki derin devletin finans kaynakları deşifre olur. Petrol, uyuşturucu ve silah kaçakçılığının arkasında kim var görülür.. Hangi gazetecinin aslında kimin tetikçisi olduğu da ortaya çıkar.. Batık krediler, hazine arazisi yağmasının arkasında kimler olduğu da görülür..
En önemlisi terörün karanlık ve kirli yüzü deşifre olur.. Sağ - sol, Alevi – Sünni – ilerici - gerici, Türk - Kürt kavgasının perde gerisinde kim var onu görmüş oluruz. Maraş, Çorum, Sıvas, Başbağlar"daki karanlık oyunların gerçekleri ortaya çıkar, faili meçhullerin arkasındaki çeteler deşifre olur. Birileri aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerinde kendilerine iktidar ve servet üretmeye çalışıyorlar. Bunlar, Media, Mafia, Sermaye, Siyaset ve Bürokrasi, STK"ların içine yuvalanmış bir çete. Masonik örgütlerle bağları var. Darbeler bunların başının altından çıkıyor. Siyasete ve bürokrasiye, yargıya müdahale ediyorlar.. Oralarda mutemet adamları var.. Kadrolarında şeyh de var fahişe de.. Melek yüzlü şeytanlar sürüsü bunlar..
Haydi Erdoğan, Meclis"i harekete geçir.. En büyük açılım bu olsun..
Birileri aksini söylemese de, "Analar ağlamasın". Kan ve gözyaşı dursun.. Selâm ve dua ile..

Bu yazı toplam 1922 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar