On Binlerce Kişi İsrail Hükümetine Karşı  Gösteri Düzenledi

On Binlerce Kişi İsrail Hükümetine Karşı Gösteri Düzenledi

Krizler Netanyahu'yu dört bir yandan boğuyor.. On binlerce kişi İsrail hükümetine karşı gösteri yapıyor, öfke ve istifa çağrıları tırmanıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

: , Cumartesi, onbinlerce İsrailli, İsrail'in çeşitli yerlerinde Benjamin Netanyahu hükümetine karşı gösteri yaptı.
Ve İsrail Yayın Kurumu Cumartesi akşamı, 115.000'den fazla İsrailli göstericinin Netanyahu hükümetine karşı gösteri yapmak için ülkenin ana şehirlerine gittiğini bildirdi.


Sadece Tel Aviv'de 100.000'den fazla göstericinin sokaklara döküldüğü ve 15.000 kişinin de Hayfa şehrinde sokaklara döküldüğü, yüzlerce İsraillinin ise güneydeki Beersheba şehrinde İsrail hükümetine karşı gösteri yapmak için dışarı çıktığı tahmin ediliyor.


İbranice Haaretz gazetesi, Netanyahu hükümetinin yargı politikalarına karşı İsrailli göstericilerin sayısını sadece yaklaşık 75.000 olarak tahmin etti
Netanyahu hükümetine yönelik protestoların, özellikle Adalet Bakanı Yariv Levin'in ülkede yargıyı zayıflatmayı ve İsrail Yüksek Mahkemesi'ni baltalamayı amaçlayan planına karşı üst üste altıncı haftadır devam etmesi dikkat çekiyor.
Buna karşılık İsrail polisi, Netanyahu hükümetine karşı protesto gösterilerinin başlaması ve göstericilerin Netanyahu'nun çok sayıda yolsuzluk davasında yargılanması nedeniyle istifasını talep etmesiyle aynı zamana denk gelecek şekilde birçok ana meydanı ve caddeyi kapattı.


Geçen ay İsrail Adalet Bakanı Levin, muhalefetin "darbe" olarak nitelendirdiği yargı reformu planını açıklarken, Başbakan Netanyahu planın güçler arası dengeyi yeniden sağlamayı amaçladığını söyleyerek planı savundu.


Tartışmalı plan, hükümete hakim atama komitesinin kontrolünü vermeyi ve Yüksek Mahkeme'nin (İsrail'deki en yüksek adli makam) yetkilerini sınırlamayı amaçlıyor.