Oğuzhan Asiltürk : İhlasın Yerini Dünya Malı ve Hırs Aldı

Oğuzhan Asiltürk : İhlasın Yerini Dünya Malı ve Hırs Aldı

Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) tarafından düzenlenen Hak, Adalet ve Kardeşlik Konferansı’nın 18’incisi Eskişehir’de gerçekleştirildi.

Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) tarafından düzenlenen Hak, Adalet ve Kardeşlik Konferansı’nın 18’incisi Eskişehir’de gerçekleştirildi. Reyna Hotel Konferans Salonu’nda  gerçekleşen konferansa MİLKO’ların Eskişehir şube başkanları, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Saadet Partisi Başkanlık Divanı Üyesi ve MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç’ün kısa bir konuşma yaptığı programda, Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk, kardeşliğin önemine vurgu yaptı.
Eskişehir Hak, Adalet ve Kardeşlik Konferansı’nda konuşan Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk, Hz. Peygamber’in aramızdan ayrıldığını ancak söylediği her şeyin elimizde olduğunun altını çizerek, “Peki şimdi ne oldu? İnançlarımız zayıfladı, ihlasımız azaldı. Allah ve Resulü’ne bağlılığımız azaldı. Bunların yerini dünya malı ve hırs aldı. Bizler, insanlarımızın haramı normal görmemeleri, günahlardan uzaklaşmaları için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

BİRBİRİMİZE DÜŞMAN GİBİ DAVRANIYORUZ

Hak Adalet ve Kardeşlik Konferansları’nın amacını açıklayan Asiltürk, “Bugün Türkiye’de insanların birbirine kardeş olması lazım gelirken, bu kardeşlik duygusunu bırakıp neredeyse birbirine düşman gibi davrandığını görüyoruz. Bundan dolayı acaba ne yapabiliriz, yüreğimizle bu yanlışı nasıl yaparız diye düşündük. Yurtdışından çeşitli fakültelerden mezun arkadaşlarımız, ilahiyat fakülteleri ve medreselerden mezun arkadaşlarımızı bir araya getirip ‘Şuur Dersleri’ vermeye başladık. Bizler böyle bir çalışma içine girerek insanlara kardeş olma hissiyatı vermeye çalışıyoruz. Buna her hafta ve hiçbir parti farkı gözetmeksizin devam ediyoruz” dedi.

KİM HATA YAPAN MÜSLÜMANLARI UYARACAK?

“İnsanların hepsi Allah’ın rızasına uygun hareket etsinler, Allah’ın cennetine kavuşsunlar istiyoruz” diyen Asiltürk şöyle devam etti: “Bu doğrultuda hak ve adalet konulu konferansları düzenliyoruz. İnanan insanlar olarak bizim görevimiz Peygamber Efendimiz tarafından açıkça belirtilmiştir. Biz başka bir Müslüman’ın hatasını gördüğümüz zaman o hatanın üstünü örter, o hatasını düzeltmesini sağlarız. Peki, şu an toplumumuzdaki yanlışları kim düzeltecek, kim hata yapan Müslümanları uyaracak? İşte, Allah’ın emirlerine uyan, Resulü’nün sünnetini yerine getirenler bu konuda vazifelendirilmiştir.”

TOPLUM, İNANÇ DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞIYOR

Toplumun yavaş yavaş inanç değerlerinden uzaklaştığına dikkat çeken Asiltürk, şöyle devam etti: “Bir araştırmaya göre Türkiye’de yaşayanların yüzde 86’sı ‘Allah vardır, birdir ve bizi de, kainatı da yaratmıştır’ diyor. İşte bu toplumun bir yarısı diğer yarısına adeta hasım gibi davranmıyor mu? Toplumun yarısı bir tarafta, diğer yarısı da bir tarafta; iki taraf da birbirlerinin dediklerine ‘batıl’ diyor. Öyle ağır bir şekilde birbirlerini itham ediyorlar ki adeta bir düşmanlık meydana geldi. Allah’ın Resulü bize yol gösteriyor ve diyor ki, ‘Kardeşinizde bir hata veya kusur görürseniz o hata ve kusuru ondan gidermeye çalışınız.’ diyor. Kim bir mümin kardeşinin bir hatasını görürse tatlı dille, güler yüzle o kardeşini kırmadan, incitmeden o hatadan vazgeçirmeye çalışmalıdır. Çünkü bu Peygamberimizin emridir.”

İNSANLAR BİRBİRİNE SAYGI DUYMAZSA KARDEŞLİK TESİS EDİLMEZ

Hepimizin evinde Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şerif kitaplarının olduğunu hatırlatan Asiltürk, “Peygamberimiz aramızdan ayrıldı ama söylediği her şey elimizde. Peki, şimdi ne oldu? İnançlarımız zayıfladı, ihlasımız azaldı. Allah ve Resulü’ne bağlılığımız azaldı. Bunların yerini dünya malı ve hırs aldı. Bizler, insanlarımızın haramı normal görmemeleri, günahlardan uzaklaşmaları için çaba gösteriyoruz. Eğer idarecilerimiz birbirine ağır ithamlarda bulunursa, insanlar birbirlerine saygı duymazsa kardeşliği nasıl tesis edeceğiz?” diye konuştu.