Öğrenmemesi için teknik büroyu kapatmışlar

Öğrenmemesi için teknik büroyu kapatmışlar

Başsavcı Turan Çolakkadı'nın soruşturmaları öğrenmemesi için dinleme ve fiziki takip kararlarının gönderildiği Teknik Büro'yu 8 ay önce kapatıldığı ortaya çıktı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu adı altında hükümeti bitirmeyi amaçlayan 17 Aralık operasyonun hukuksuzlukları bir bir ortaya çıkarken, İstanbul Adliyesi'ndeki yapılanmanın yöntemleri deşifre oluyor. Yapılanmanın, Başsavcı Turan Çolakkadı ve Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'dan gizli yürüttükleri soruşturmaların sızmaması için dinleme ve fiziki takip kararlarının gönderildiği Teknik Büro'yu kapattığı anlaşıldı.

BÜROYU KİM KAPATTI?

İstanbul Adliyesi'nde yürütülen soruşturmalarda alınan kararların uygulanmasında Emniyet'le koordinasyonu sağlayan Teknik Büro'nun 8 ay önce, hükümeti hedef alan soruşturmalar sürerken kapatıldığı öğrenildi. Soruşturmalarda, dinleme ve fiziki takip kararları alınmadan önce Teknik Büro'yu kapatan yapılanma, Başsavcı Çolakkadı'yı da devre dışı bıraktı. Başsavcı'nın dinleme, fiziki takip gibi kararları bilgisayar ekranında görüp onaylamasını sağlayan Teknik Büro'nun hangi gerekçe ve kim tarafından kapatıldığı ise soru işareti. Çolakkadı, operasyonun ikinci dalgası için düğmeye basan TMK 10. Madde ile görevli Savcı Muammer Akkaş'ın iki yıldır yürüttüğü soruşturmadan kendisini haberdar etmediğini açıklamıştı. Akkaş'ın, Temmuz 2012'de göreve başlayan TMK 10'la görevli Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan'dan da soruşturma dosyalarını gizlediği öğrenildi.