O Fotoğrafı Yayınlayan Gazeteler Cenazede Yok

O Fotoğrafı Yayınlayan Gazeteler Cenazede Yok

İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehine halini gösteren DHKP-C tarafından çekilen fotoğrafları manşetlerine taşıyan gazeteler, savcının cenaze törenine alınmadı.

İstanbul'da dün yaşanan rehine krizi sırasında örgüt tarafından propaganda amacıyla çekilerek servis edilen fotoğrafı bugün manşetlerinden yayınlayan gazetelere en büyük tepki Başbakanlık'tan geldi. Başbakanlık, fotoğrafı yayınlayan gazetelerin İstanbul Eyüp Camii'ndeki cenaze törenine anılmaması talimatı verdi.
ÖRGÜTÜN PROPAGANDA FOTOĞRAFI MANŞETLERDE
DHKP-C tarafından propaganda amacıyla çekilerek sosyal medya üzerinden yayınlanan fotoğraf, bugün Hürriyet, Cumhuriyet, Sözcü, Vatan, Milat, Taraf ve Yurt gibi gazeteler tarafından manşetten verildi. 

Örgüt mensubu iki militan tarafından gerçekleştirilen kanlı eylemde, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, hayatını kaybetti. Kiraz'ı rehin alan eylemciler, eylem sırasında propaganda amaçlı fotoğraf çektirip sosyal medya üzerinden yaymaya çalıştı. Eylemcilerin amacına en büyük hizmet ise bugün bazı gazetelerin manşetlerinden sunuldu. 

Cumhuriyet, Hürriyet, Yurt, Sözcü, Taraf, Ortadoğu ve Vatan gazeteleri, eylemcilerin silahını savcının başına dayadığı fotoğraf karesini bugünkü manşetlerinden yayınladılar.
Millat, Bugün ve Milli Gazete de fotoğrafı gazetenin ön sayfasından verdikleri haberde kullandılar.
Fotoğraf karesinde yüzü kapalı bir eylemci, Savcı Kiraz'ın ağızını eliyle kapatmış, diğer eliyle de savcının başına silahını dayamış poz veriyor. Savcının elleri de plastik kelepçe ile bağlı.