OCHA: “İsrail Yılbaşından Beri Batı Yaka ve Kudüs’te 417 Bina Yıktı”

OCHA: “İsrail Yılbaşından Beri Batı Yaka ve Kudüs’te 417 Bina Yıktı”

Kudüs’te şubesi bulunan, Birleşmiş Milletler İnsani İlişkiler Koordinasyon Ofisi (OCHA), işgal rejiminin 2015 yılında Batı Yaka ve işgal altındaki Kudüs’te 417 bina yıktığını ve bunun sonucunda 277’si çocuk 495 kişinin evsiz kalmasına sebep olduğunu beli

Kudüs’te şubesi bulunan, Birleşmiş Milletler İnsani İlişkiler Koordinasyon Ofisi (OCHA),  işgal rejiminin 2015 yılında Batı Yaka ve işgal altındaki Kudüs’te 417 bina yıktığını ve bunun sonucunda 277’si çocuk 495 kişinin evsiz kalmasına sebep olduğunu belirtti.

OCHA, yaptığı açıklamada işgal güçlerinin bu yıkımla sebep olduğu sıkıntılara dikkat çekerek, bunun tehlikeli sonuçlar doğuracağını hatırlattı. 

Raporda işgal güçlerinin bir hafta içinde Batı Yaka ve Kudüs’te C bölgesi olarak bilinen bölgede Filistinlilere ait 42 evi ruhsatları olmadığı iddiasıyla yıktığını, bunun sonucunda 33’ü çocuk 100 kişinin evsiz kalmasına neden olduğunu ifade etti.

Yıkılan evlerden 37’sinin işgal ordusunun askeri bölge veya ateş bölgesi olarak ilan ettiği yerlerde olduğunu belirten OCHA, toplamda 417 evin yıkılmasıyla 277’si çocuk 495 kişinin evsiz kaldığını kaydetti. 

Diğer taraftan Batı Yaka’daki gösteri ve yürüyüşlere de değinen BM raporu, işgal güçlerinin yapılan barışçıl gösteri ve yürüyüşleri sert bir şekilde engellediğini, göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermiyle plastik mermi, kötü kokan sıvı, ses bombası kullandığını, bunun sonucunda bir haftada 8’i çocuk 54 kişiyi yaraladığını ifade etti. 
Raporun devamında yine bir hafta içinde 3’ü Gazze’den 98 kişinin tutuklandığı belirtildi.