Obama İran Bölgesel Güce Dönüşebilr

Obama İran Bölgesel Güce Dönüşebilr

İran’ın yaptırımların kaldırılması için anlaşmaya varma fırsatını kullanması gerektiğine işaret eden Obama “İranlılar bu fırsatı kullandıkları takdirde ülke içinde gözle görülür potansiyeller, beceriler ve kaynaklar mevcut. Bu ülke bunları kullanarak çok

İran’ın yaptırımların kaldırılması için anlaşmaya varma fırsatını kullanması gerektiğine işaret eden Obama “İranlılar bu fırsatı kullandıkları takdirde ülke içinde gözle görülür potansiyeller, beceriler ve kaynaklar mevcut. Bu ülke bunları kullanarak çok başarılı bölgesel güce dönüşebilir.” dedi. 
1980’li yıllarda Irak ile zorlu savaştan sonra İran’ın meşru savunma kaygılarını kabul ettiğini vurgulayan Obama, nükleer anlaşmaya varmanın mümkün olduğunu belirtti. 
ABD Ulusal Radyo muhabirinin, başkanlığının son iki yılında ABD’nin İran Büyükelçiliğinin açılmasını düşünüp düşünmediği yönündeki sorusunu yanıtlayan Obama, hiçbir zaman asla kelimesini kullanmadığını belirtti. 
Obama “İran ve ABD arasındaki ilişkiler adım adım iyileşmeli. İran ve ABD’nin nükleer müzakerelerde de anlaşmaya varmalarını umuyorum.” dedi.