Nuri Pakdil: Kalbimin Örtüsü Kudüs

Nuri Pakdil: Kalbimin Örtüsü Kudüs

Yazar Nuri Pakdil, kolundaki bilekliği göstererek, “Sağ kolumda Kudüs zinciri, kalemim Filistin. Kalbimin yarısı Mekke’dir, yarısı Medine’dir, üzerinde bir tül gibi Kudüs vardır” dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığınca düzenlenen “5. STK Buluşmaları”, yazar ve şair Nuri Pakdil, şarkıcı Niran Ünsal ile oyuncu Tayfun Sav’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 150 sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Beştepe’deki bir restoranda düzenlenen etkinlikte, her ay düzenli toplantılar yaptıklarını, ancak kültür ve sanat camiasıyla düzenleyecekleri toplantıyı, daha iyi hazırlanmak için biraz daha sonlara bıraktıklarını söyledi.

Şair ve Yazar Nuri Pakdil, sözlerine “değerli dostlar, hepinizi antikapitalist, antiemperyalist, antifaşist, antikomünist, antinasyonalist, antisiyonist, antinazist ve en önemlisi de Türkiye özeline ait olmak üzere antifiravunist bilinçle selamlıyorum” diyerek başladı.

Kalbimin üstünde Kudüs

Kudüs’ü ömrü boyunca düşlediği ve görmek istediği kutsal bir mekan olduğunu aktaran Pakdil, şöyle konuştu:  “Nihayet geçen hafta Kudüs’te El Aksa Camisinde Cuma Namazı kılma imkanım oldu. Bu benim için tüm işgal edilmişliğine rağmen, tüm tutsaklığına rağmen inanılmaz coşkulu ve ürpertici bir durumdu. Bu duyguyu yaşamış olmak ve gelecek için yürekten dua edebilmek çok önemli. Kudüs’ten tüm Küdüslülerin ve Filistinlilerin selam ve dualarıyla döndüm. Giderken de tüm halkımızın selam ve dualarıyla gittiğimiz elbette bilincindeydim. Benim çok ünlü bir cümlem vardır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bazı toplantılarda bu cümleyi söylemektedir. Kalbimin yarısı Mekkedir, yarısı Medinedir, üzerinde bir tül gibi Kudüs vardır.”

Tehdit edildim, dışlandım

Konuşmasının sonunda sağ kolunu kaldıran Pakdil, kolundaki bilekliği göstererek, “Sağ kolumda Kudüs zinciri, kalemim Filistin” diye konuştu. Şarkıcı Niran Ünsal ise Türkiye’de sanat kisvesi altında çok ciddi sıkıntılar yaşandığını bununla mücadele için 14 Ağustos 2014 yılında “Niran Ünsal Sivil Hareketi” başlattığını söyledi. Bu süreçte ölüm tehditleri aldığını ve sanat camiasından dışlandığını belirten Ünsal, “Biraz onlardan bağımsız hareket ettiğim için odak noktası ve hedefim. Çünkü onların hiç hoşlanmadığı şeyleri dile getirdim. Bu sebeple köşe yazarları, medya patronları ve Türkiye’nin o ödüle doymayan sanatçıları tarafından dışlandım. Ama mücadeleye devam ediyoruz” dedi.