Nükleer Silah İsrail'de Olunca Dünya Sus Pus

Nükleer Silah İsrail'de Olunca Dünya Sus Pus

Yair Lapid üstü kapalı olarak Siyonist rejimin nükleer silahlarına değindi

Geçici Siyonist rejimin Başbakanı, dolaylı olarak rejimin nükleer silahlarından bahsetti.

Geçici Siyonist rejimin Başbakanı Pazartesi günü, bu rejimin Atom Enerjisi Komisyonu'nun yeni başkanının atanması münasebetiyle düzenlenen törende, bu rejimin nükleer silahlara sahip olduğunu bir kez daha üstü kapalı bir şekilde teyit etti.

The Times of Israel haber sitesinin haberine göre, İsrail Başbakanı Yair Lapid üstü kapalı bir şekilde nükleer silah stoklarına değindi ve şunları söyledi: ‘Tel Aviv, tüm tehditlere karşı hayatta kalmasını garanti altına almak için başka yeteneklere sahiptir.

İsrail'in operasyonel yetenekleri, savunma ve saldırı yeteneklerinden ve ayrıca yabancı medyanın "diğer yetenekler olarak bahsettiği şeylerden oluşmaktadır.

Bizi hayatta tutan ve çocuklarımız burada olduğu sürece hayatta kalmamızı garanti edecek olan şey bu diğer yeteneklerdir.’

Geçici Siyonist rejimin Başbakanı, konuşmasının başka bir bölümünde İran'ın nükleer programından bahsederek İranlıların ilerleme kaydettiğini söyledi.

Siyonist rejim şimdiye kadar, nükleer silaha sahip olduğunu resmi olarak teyit etmedi.

Öte yandan, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlemesi Antlaşması'nı (NPT) imzalayan ülkelerden biri ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın bir üyesi olan İran, barışçıl nükleer teknolojiye sahip olma hakkı bulunduğunu vurguluyor.

Bununla birlikte, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) müfettişleri İran'ın nükleer tesislerini birçok kez ziyaret ettiler, ancak ülkenin barışçıl nükleer enerji programının askeri amaçlara yönlendirildiğine dair hiçbir kanıt bulamadılar.

Ayrıca İran, 2015 yılında nükleer programı üzerindeki gerilimi çözmek için 5+1 grubu olarak bilinen ülkelerle anlaşmaya vardı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın İran'ın tüm yükümlülüklerine bağlı olduğunu kabul etmesine rağmen, ABD hükümeti 2018 yılı Mayıs ayında bu anlaşmadan tek taraflı olarak çekildi.

Öte yandan Siyonist rejim, Batı Asya bölgesinde nükleer silahlara sahip olan tek rejimdir ve ABD'nin desteğiyle nükleer silah programını uluslararası gözetimden uzak tutmuştur. (Ajanslar)