Nükleer Anlaşma İsrail'in Vrlığına Tehdit

Nükleer Anlaşma İsrail'in Vrlığına Tehdit

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Barack Obama'ya İran'la varılan uzlaşmanın İsrail'in varlığını tehdit ettiğini söylediLavrov'dan müzakere açıklaması: Anlaşma sağlandıİsrail: Nükleer İran'a karşı askeri güç masada İki ay önce denizde kaybo

 İsrail Başbakan'ı Binyamin Netanyahu, İran 'la varılan nükleer anlaşmayı kınadı ve ABD Başkanı Barack Obama'ya bu anlaşmanın İsrail'in varlığını tehdit ettiğini söyledi. Netanyahu ayrıca anlaşmanın İran'ın nükleer programını meşrulaştırdığını söyleyerek, dünyayı daha iyi bir anlaşma elde edilene kadar Tahran üzerindeki baskıyı devam ettirmeye çağırdı.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Obama'nın Netanyahu'yu telefonla arayarak anlaşma konusunda bilgi verdiği söylendi. Netanyahu Obama'ya anlaşmanın İran'ın "agresifliğini ve terörünü" artıracağını söyledi. Beyaz Saray ise telefon görüşmesinde Obama'nın Netanyahu'ya anlaşmanın İran'ın nükleer bir silah elde etmesine yönelik yolları kesecek devamlı bir çözüm için ciddi ilerleme anlamına geldiğini söylediğini açıkladı. Obama ayrıca, anlaşmanın "İran'ın terörü desteklemesi ve İsrail'e yönelik tehditleri" açısından endişeleri azaltmadığını da belirtti.