Netnyahu'nun Suud Planı!

Netnyahu'nun Suud Planı!

Avigdor Lieberman, Netanyahu’nun başbakanlık görevinden ayrılmadan önce Suudi Arabistan ile normalleşmeye çalışacağını söyledi.

İsrail’de Knesset üyesi ve eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun “kuzeyde bir savaşı göze almayacağını” söyledi.

Liberman, Netanyahu’nun bunun yerine kuzeyde bir süreliğine sükûnet sağlayan diplomatik bir çözüm arayacağını, ardından Suudi Arabistan ile barış anlaşması yaparak görevinden ayrılacağını ifade etti.

Israel Hayom gazetesine verdiği özel röportajda Liberman, “Bana göre Netanyahu ayrılmaya karar verdi ve Suudi Arabistan’la barışa ulaşmak istiyor. Böylece bu, onun mirası olacak ve İsrail’deki en büyük başarısızlığın sorumlusu olarak tarihe geçmeyecek” ifadelerini kullandı.

Liberman ayrıca, “Netanyahu önümüzdeki ekim ayına kadar Suudi Arabistan ile bir anlaşmaya varmak istiyor. Ancak ABD seçimlerden önce anlaşmanın bir parçası olabilmek için bunun haziran ayına kadar gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor” dedi.

Kuzey cephesinde Hizbullah’a karşı bir savaş açılıp açılmayacağına dair kendisine yöneltilen soruya cevap veren Liberman, “Bence Netanyahu, kuzeyde bir savaş riskine giremeyecek, bunun yerine kuzeyde bir süreliğine sükûnet sağlayan diplomatik bir çözüm arayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Liberman, “İsrail ordusunun Gazze’de aşamalı olarak imkansız bir hareket yerine tek seferde hareket etmesi gerekirdi" dedi.(Ajanslar)