Netanyahu'ya Karşı Protestolar Sürüyor

Netanyahu'ya Karşı Protestolar Sürüyor

Binlerce yerleşimci, Netanyahu hükümetinde yargı değişikliği planını protesto etmek için üst üste on birinci haftadır gösterilere katılıyor.

İşgal altındaki Filistin topraklarında işgalin Başbakanı Binyamin Netanyahu ve yargı değişikliği planına karşı bugün Cumartesi günü 11. haftadır protestolar devam ediyor.

"Tel Aviv"deki göstericiler, şehirdeki gösterici sayısı ve "Kaplan" Caddesi'ndeki gösterici sayısı yaklaşık 170.000 kişiye ulaşırken, "Ayalon" Caddesi'ni kuzey ve güney yönlerinde kapattı.

Polis, hükümet karşıtları ile yargı değişikliklerini destekleyenler arasında çatışmaların patlak vermesiyle bağlantılı olarak yolları kapatan çok sayıda göstericiyi tutukladı.

65. Cadde'de yargının zayıflamasına karşı binlerce kişi gösteri yaptı ve "Karkur" kavşağında cadde trafiğe kapatılırken, polis göstericileri atık suyla dağıtarak bir kısmını sorguya aldı.

Hayfa'da, Kudüs, Beersheba, Ashdod, Netanya, Herzliya, Ra'anana, Kfar Saba ve Hod Hasharon'daki binlerce göstericiye ek olarak "Horef" kavşağında yaklaşık 50.000 gösterici gösteri yaptı.

Protestolar işgal altındaki Filistin'de 120 noktaya yayıldı.

Buna karşılık İsrail medyası, "Tel Aviv"deki çatışmalar sırasında yargı değişikliğini destekleyenlerin protesto pankartlarını indirdiğini ve muhaliflerin "Ben Gvir bir teröristtir" şeklinde sloganlar attığını bildirdi.

Bununla ilgili olarak Likud partisi, bu akşam yaptığı kısa bir açıklamayla, yargı değişikliğine ilişkin mevzuatın dondurulduğu yönündeki haberleri 'yanlış' olarak değerlendirerek yalanladı.

Eski güvenlik bakanı Benny Gantz, İsrail "Kanal 12" ile yaptığı bir röportajda şunları söyledi: "Çok endişeliyim. Savaş konusunda uyardım ve bunun eşiğindeyiz. Bu olaylar üzerinde kontrolü bilemeyeceğiz dedi.

Gantz, "Netanyahu'ya güven olmadığı için hükümete girmeyeceğini" vurgulayarak, "Netanyahu İsrail'i parçalama yolundadır" yorumunu yaptı.

İran'ın ilerlediğine ve Netanyahu'nun yargı değişiklikleri sorununu çözmesi gerektiğine işaret etti.

İsrail'in "Kan" kanalına göre bugün "Evimiz İsrail" partisinin başkanı Avigdor Lieberman, Netanyahu'nun "İsrail" için İran ve Hizbullah'tan daha büyük tehdit olduğunu söyledi.

İsrail muhalefetinin başı Yair Lapid daha önce bundan altı ay sonra "İsrail"in içeriden kopacağını ve "toplumunun" birbirinden nefretle meşgul olacağını söylemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı