Netanyahu'nun Kafasına Darbeler  İniyor !  Koalisyonu Dağatırız Tehdidi

Netanyahu'nun Kafasına Darbeler İniyor ! Koalisyonu Dağatırız Tehdidi

Netanyahu'nun kafasına darbeler sürüyor... Yeni bir sertlik yanlısı partinin hükümetten çekilmekle tehdit etmesi İsrail'i en büyük siyasi çıkmaza sokar

İbranice "Sorgim" web sitesine göre. Aşırı Ortodoks “Yahdut Hatora” partisi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yargı reform planından veya temel ilkelerinden geri adım atması durumunda hükümet koalisyonundan çekilme tehdidinde bulundu.

,
Bu, partideki üst düzey yetkililer tarafından ifade edildi ve “Kan Ze'ev Kam” radyosunun muhabiri, hükümet koalisyonundaki diğer partilerden de benzer seslerin duyulduğunu ortaya çıkardı.


Site, “Koalisyondaki diğer partilerden duyduğunuz benzer açıklamalara göre; Temel konularda değil, reformun yalnızca küçük ayrıntılarında manevra alanı tanıyacağını belirtiyor.


Hükümet sadece bir ay kadar önce kurulmuş olmasına rağmen, bu koalisyonun bütünlüğüne yönelik ilk tehdit değil.Daha geçen hafta, Otzma Yehudit'in "Yahudi Gücü"nden MK Alog Cohen, hükümetin değişmemesi durumunda hükümet tavrını değiştireceğini açıkça belirtti