Netanyahu’nun İngiltere’de Tutuklanması için Atılan 100 bin İmza

Netanyahu’nun İngiltere’de Tutuklanması için Atılan 100 bin İmza

İngilizler, Netanyahu'nun Londra'ya ayak bastığı anda tutuklanmasını istiyorlar. İngiliz vatandaşı Damian Moran tarafından Netanyahu'nun tutuklanması için hazırlanan dilekçeye şimdiye kadar 100 binden fazla imza atıldığını ve bu sayının parlamentoda tartı

Siyonist işgal televizyonu, Filistinlilere karşı savaş suçu işlediği iddiasıyla İngiltere'de hükümetten Siyonist Başbakan Netanyahu’nun tutuklanmasını talep eden dilekçeye atılan imza sayısının 100 bini geçtiğini duyurdu.

Kanal verdiği haberde, konunun (dilekçenin) parlamentoda tartışmaya açılması için gereken 100 bin sayısına ulaşıldığını hatırlatarak, Netanyahu’nun tutuklanması talebiyle hazırlanan dilekçeye şimdiye kadar 100.082 kişinin imza attığını, ancak buna rağmen konuyla ilgili tartışmanın yapılacağına dair kesin bir bilginin olmadığını iddia etti.

İngiliz hükümeti yaptığı açıklamada, kanunların Netanyahu’ya dokunulmazlık verdiğini belirterek, İsrail’in kendini savunma hakkının olduğunu kaydetti.

İngiliz vatandaşı Damian Moran tarafından hazırlanan dilekçede, geçen sene Gazze’de binden fazla kişinin ölümünden sorumlu olan ve bu konuda savaş suçu işleyen Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun İngiltere’ye gelir gelmez uluslararası hukuka göre tutuklanması gerektiği savunuluyor.

Daha önce hazırlanan ve parlamentonun sitesine konulan dilekçeye şimdiye kadar 100 binden fazla kişi imza attı. İngiltere’deki kanunlar gereğince 100 bin imzalı dilekçelerin konusu parlamentoda tartışılmaya açılıyor.

Dilekçeyi hazırlayan İngiliz vatandaşı ile aktivistler, imzaya rağmen işgal rejimiyle İngiltere arasındaki güçlü ilişkilerin dilekçenin parlamentoda tartışılmasını engelleyeceğini ifade ediyorlar.

Dilekçeye imza atan vatandaşlarına cevap vermek zorunda kalan İngiliz hükümeti, “Başbakan Netanyahu gibi ülkeyi ziyaret eden hükümet ve devlet başkanlarının hukuken yargılanmalarını engelleyen dokunulmazlık var. Onların tutuklanması veya gözaltına alınması mümkün değil” açıklamasını yaptı.

 

Kaynak : Filistin Haber