Netanyahu Teklifi Reddeti

Netanyahu Teklifi Reddeti

İsrail Başbakanı Netanyahu, Likud Partisi oturumunda Arap Barış Planı'na karşı olduklarını duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Arap Barış Planı gibi girişimlere karşı olduklarını söyledi.
Worldbulletin'in haberine göre, Likud Partisi'nin oturumunda konuşan Netanyahu, Arap ülkelerinin İsrail'in istediği şartlarda planda düzeltmeler yapmaları gerektiğini belirterek "Eğer İsrail'in istediği şartlar dikkate alınırsa görüşmelere varız" dedi.
Likud Partisi'nin oturumuna katılan İsrailli vekiller de Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, Arap Barış Planı'nda İsrail'den 1976 sınırlarına geri çekilmesinin istendiği, Golan Tepeleri'den aynı şekilde çekilmesi ve mültecilerin kendi topraklarına geri dönmeleri gerektiğine dair maddelerin olması sebebiyle Netanyahu'nun girişimlere şiddetle karşı çıktığını söyledi.
NETANYAHU: 1967 SINIRINA DÖNÜLMEYECEK
Geçtiğimiz haftalarda da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Haziran 1967'den önceki Kudüs'e geri dönülmeyeceğini söylemişti.
Netanyahu, İsrail Parlamentosundaki (Knesset) konuşmasında, 1967'deki Altı Gün Savaşından öncesinden bahsedildiğinde, İsrail'in bölgede bir denetimi olmadığını ifade ederek, "1967'den önceki Kudüs'e geri dönülmeyecek. Kudüs'teki varlığımızdan dolayı özür dilememize gerek yok, sonumuz Kudüs'le ilintili." demişti.
"İSRAİL, GOLAN'DAN ÇEKİLMEYECEK"
Netanyahu, "İsrail’in Golan Tepelerinden asla çekilmeyeceğini" de söylemişti. Netanyahu, İsrail’'de Rusça yayımlanan basın kuruluşlarının temsilcilerine yaptığı ve bazı internet sitelerinde yayımlanan açıklamada, "Golan’da kalmak, Suriye ile olası bir askeri çatışmada İsrail açısından stratejik avantajlar sağlayacaktır" demişti.
ABD: İSRAİL YANLIŞ YOLDA
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Binyamin Netanyahu yönetimine sert eleştiriler getirmişti. Biden, İsrail yönetiminin son yıllardaki bazı eylemlerinin, özellikle yerleşim yerlerini genişletme politikalarının ülkeyi “tek devletli” çözüme doğru götürdüğünü, bunun da "yanlış yön" olduğunu belirtmişti.
İsrail hükümetinin "bazen büyük hüsrana" neden olduğunu dile getiren Biden, "İsrail’in şu anda gittiği yol, Yahudi ve demokratik bir devlet olarak varlığını garantileyecek bir yol gibi görünmüyor." demişti.
Biden, geçen ay bölgeye yaptığı ziyareti de hatırlatarak ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Netanyahu ile yaptığı görüşmelerden barış için ümitli ayrılmadığını söyledi. Biden, “Şu anda İsraillilerde de Filistinlilerde de ciddi müzakerelere başlamak için siyasi irade yok.” ifadesini kullanmıştı