Netanyahu Tehdit Etti: Siz Mesajı Aldınız

Netanyahu Tehdit Etti: Siz Mesajı Aldınız

srail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 20 yıl aradan sonra İsrail Aşdod limanına yanaşan ABD'nin savaş gemisi USS Ross'u ziyaret etti siz mesajı aldınız diyerek tehditler savurdu.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile birlikte gemiyi ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tehdit dolu mesajlar verdi. Yıllar sonra gerçekleşen bu ziyaretin çok önemli olduğunu söyleyen Netanyahu, bu durumun ABD ile İsrail arasındaki derin ittifakın bir göstergesi olduğunu hatırlattı.

 

20 yıl aranın ardından bu gelişmenin altını çizen İsrail Başbakanı, bu durumun Suriye'deki askeri faaliyetlerine destek işareti olduğunu savunarak,"Kendimizi Suriye'deki İran askeri varlığına karşı savunmaya kararlıyız" dedi.

Netanyahu ve Rivlin ikilisine eşleri eşlik etti.Netanyahu ve Rivlin ikilisine eşleri eşlik etti.

"ORTADOĞU'YA BİR MESAJDIR"

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendilerine ve yürüttükleri politikalara tam destek verdiğinin söyleyen Netanyahu, geminin gelişi için ise "Bu mesaj tüm Ortadoğu tarafından alındı" ifadesini kullandı.

BİR DESTEKTE POMPEO'DAN

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, yahudi lobisine hitabında İsrail'le ilgili, "Demokratik ve müreffeh, barış istiyor, özgür basını ve büyüyen ekonomisi var" deyip, "Yani Ortadoğu'nun olmasını istediğimiz her şey… İlerde Ortadoğu'nun tamamının bunun gibi olmasını istiyoruz"ifadelerini kullandı.