Netanyahu: Suriye’de İran’ı Dizginlemek için Hazırlanıyoruz

Netanyahu: Suriye’de İran’ı Dizginlemek için Hazırlanıyoruz

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Arap liderlerinden bazılarının İsrail’i “Yahudi bir devlet” statüsüyle gizliden gizliye tanıdıklarını, ancak bunu açıklamak için barış şartlarının olgunlaşmasını beklediklerini söyledi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Arap liderlerinden bazılarının İsrail’i “Yahudi bir devlet” statüsüyle gizliden gizliye tanıdıklarını, ancak bunu açıklamak için barış şartlarının olgunlaşmasını beklediklerini söyledi. İran’ın Suriye’deki varlığından endişeli olduklarını söyleyen Netanyahu “İran’ı dizginlemek için hazırlanıyoruz” dedi.

Netanyahu “Bazı Arap liderler kapalı kapılar ardında bize İsrail’i Yahudi halkına ait bir devlet olarak kabul ettiklerini söylüyorlar. Şartlar olgunlaşınca bunu açıklayacaklar” dedi.

Londra’ya yaptığı ziyaretinde gazetecilere konuşan Netanyahu “Bu liderler de bizim gibi nükleer anlaşmadan hoşnut değiller. Ancak bu konudaki yaklaşımlarını da açıkça ortaya koyamıyorlar. Yapılan açıklamalarla kapalı kapılar ardında konuşulanlar arasında büyük farklılıklar var” dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya gelen Netanyahu Suriye’de İran Devrim Muhafızlarına bağlı güçlerin bulunduğunu ve İsrail’in Suriye’de İran’ın yayılmasından yana endişeli olduğunu söyledi.

Netanyahu konuşmasının devamında “İran’ın saldırganlığının önüne geçilmesi gerekiyor. İran hala terör dolu siyasetini uygulamaya devam ediyor ve Suriye’ye asker gönderiyor. Ona bu özgürlüğü veren de şüphesiz nükleer anlaşma…” dedi.