Netanyahu: Biz ışığın insanlarıyız   İşaya'nın Kehanetini Gerçekleştireceğiz

Netanyahu: Biz ışığın insanlarıyız İşaya'nın Kehanetini Gerçekleştireceğiz

İsrail Başbakanı Netenyahu bugün yaptığı açıklamada "Biz ışığın insanlarıyız, onlar da karanlığın insanları. İşaya'nın kehanetini gerçekleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu: İsrail vatandaşlarını silahlanmaya çağırıyoruz. Biz ışığın insanlarıyız, onlar da karanlığın insanları. İşaya'nın kehanetini gerçekleştireceğiz. dedi.

İşaya'nın kehanetini Nedir

İsrail Başbakanı Netanyahu: İsrail vatandaşlarını silahlanmaya çağırıyoruz. Biz ışığın insanlarıyız, onlar da karanlığın insanları. İşaya'nın kehanetini gerçekleştireceğiz. dedi

Mesih'in Gelişi: İşaya, Mesih'in (İsa) geleceğini ve O'nun insanlık için kurtuluş getireceğini kehanet eder. Bu kehanetler, İsa'nın doğumu, hizmeti ve ölümünü öngörür.

  • İsrail'in Geleceği: İşaya, İsrail halkının tarihi boyunca karşılaşacakları sıkıntılardan ve sürgünden bahseder, ancak sonunda Tanrı'nın onları kurtaracağını ve onları topraklarına geri getireceğini kehanet eder.
  • İnsanlık ve Yaradılış : İşaya, yaratılışın ve insanlığın önemini ele alır ve Tanrı'nın yaratılmışlarına olan sevgisini yansıtır.

İşaya Kitabı, Eski Ahit'te önemli bir peygamberlik metni olarak kabul edilir ve pek çok Hristiyan ve Yahudi inancına etki etmiştir. İşaya'nın kehanetleri hem tarihsel hem de teolojik açıdan büyük öneme sahiptir.